Kemer’deki Orman Yangını

Kemer’deki Orman Yangını

Antalya’nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangını şiddetini artırarak devam ediyor.

Yangında şu ana kadar 10 hektarlık kızılçam ve sedir ormanının tahrip olduğu belirtildi. Saat 10.30 sıralarında, Kemer’in Beycik köyü batısındaki Kıraçtepe mevkiinde orman yangını çıktı. Rüzgarında etkisiyle şiddetini artıran yangına, Alanya’nın Güzelbağ beldesi ve Bayır köyünde bulunan helikopter ve uçaklar kaydırıldı.

Yangına, 3 helikopter, 2 uçak, 10 arazöz, orman işçileri ve çevre belediyelere ait itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Beycik köyüne doğru ilerleyen yangına müdahale için halktan yardım istendi. Yangın söndürme çalışmalarını Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl yönetti. Söndürme çalışmalarına 3 helikopter ve iki uçağın katıldığını belirten Gökçöl, “İş makinelerinin ulaşmasıyla yangını kontrol altına alacağımızı düşünüyorum. Şu ana kadar 10 hektar alan yangından etkilendi" şeklinde konuştu.

Hoparlörlerden halka çağrı yaparak yangın söndürme çalışmalarına katılmalarını isteyen Beycik Köyü Muhtarı Cemil Bayrak ise "Çok kötü oldu. Güzelim ormanlarımız, özellikle sedir ağaçlarının göz göre göre kül olmasına şahit olmak dayanılmaz bir acı veriyor" dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile