Kemer'in Gurur Tablosu

Kemer'in Gurur Tablosu

"Egitim Varsa Gelecek Var" projesi kapsaminda belediyelere örnek olan faaliyetler yürüten Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu’nun, gazinodan egitim yuvasina çevirdigi Ahmet Erkal Destek Egitim Kursu’nda ücretsiz olarak üniversite sinavina hazirlanan ögrenciler çitayi yükselterek tüm branslarda Kemer birinciligi elde etti.

Bu yil yapilan üniversite sinavina Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu’nun destekleriyle ücretsiz olarak hazirlanan ögrencilerden Zeynep Naze Bigis TYT Türkiye 238’incisi oldu. Ögrencilerden Berat Çelik sayisal alanda Türkiye 4 bin 350’ncisi, Açelya Deniz Tur, sözel alanda Türkiye bin 414’üncüsü, Bugra Berkan Çalbali TM alaninda Türkiye 2 bin 729’uncusu olarak Kemer’e büyük gurur yasatti.

Kemer’in gururu olan ögrenciler Kurs Müdürü Suat Göv ile birlikte Belediye Baskani Topaloglu’nu ziyaret ederek, elde ettikleri basariyi paylasti.

Ziyarette, Kemer Belediye Baskan Yardimcisi Emin Gül, Kemer Belediyesi Meclis Üyeleri Semih Top, Ali Riza Akar, Hüseyin Çelik, Cansin Efir ve Mehmet Akin yer aldi.

Basari orani geçen seneyi geçti

Belediyeye ait kurs, geçen sene 3 milyon 527 bin 443 adayin katildigi üniversite sinavinda Türkiye 117’ncisi çikarma basarisi gösterdi. Kurs ayrica ilk 10 binde 5, ilk 20 binde 11, ilk 50 binde 29, ilk 75 binde 36, ilk 150 binde 64 ögrenci çikarma basarisi göstermisti. Bu yil yapilan sinavda ise sayisalda Türkiye 238’incisi çikararak Kemer’e yeni bir gurur yasatti. Kurs, bu yil ilk 10 binde 5, ilk 20 binde 11, ilk 50 binde 32, ilk 75 binde 41, ilk 150 binde 82 ögrenci çikarma basarisi göstererek çitayi yükseltti.

Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu: "Geçen sene oldugu gibi bu yilda da büyük bir basari yakaladik"

Bu yil sayisalda Türkiye 238’incisinin Kemer Belediyesi Ahmet Erkal Destek Egitim Kursu’ndan çikmasindan dolayi mutluluk duyduklarini belirten Baskan Topaloglu, "Bu yil ilk 10 binde 5, ilk 20 binde 11, ilk 50 binde 32, ilk 75 binde 41, ilk 150 binde 82 ögrencimiz var. Bunlar Kemer Belediyemizin kursunda yakalanan bir basaridir. Bu basari önce ögretmenlerimizin, ögrencilerimizin, meclis üyelerimizin ve ailelerinizindir. Biz ülkemizi kalkindiracaksak ilk gidecegimiz yer egitimdir. Egitim olmadigi müddetçe hiçbir sey olmaz. Her yil çitayi yükselterek gidiyoruz. Egitim konusunda hiçbir seyden kaçinmiyoruz. Her ne kadar tasarruf yapsak bile egitim konusunda tasarruf yok. Ögrencilerimizi tebrik ediyorum. Yollari açik olsun. Bundan sonra da burs destegimizi verecegiz. Bu yil da burs destegimizi 2 bin 500 liraya çikariyoruz" dedi.

Ziyaret sonrasi Baskan Topaloglu, ögrencilere çesitli hediyeler vererek hatira fotografi çektirdi.

Baskan Topaloglu, daha sonra ögrencilerle Kemer Akra Barut Otel’de ögle yemeginde bir araya geldi. Ögrencilerle birlikte yemek yiyen Baskan Topaloglu, ögrencilere "Sizlerle her zaman gurur duyacagiz. Sizleri üniversitede burs destegi ile yalniz birakmayacagiz" dedi.

Zeynep Naze Bigis Uzay ve Havacilik Mühendisligi, Berat Çelik Tip Fakültesi, Açelya Deniz Tur Tarih, Bugra Berkan Çalbali Hukuk Fakültesi’nde egitim görmek istediklerini belirterek, egitime yaptigi katkilar ve kendilerine verdigi destek nedeni ile Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu’na tesekkür ettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile