Kemer'in Korosundan Anlamli Konser

Kemer'in Korosundan Anlamli Konser

Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu öncülügünde kurulan Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrasi Antalya Atatürk Kültür Merkezi’nde Antalya Üstün Kent Orkestrasi, Çanakkale Deniz Zaferi’nin Zaferi’nin 108. yili dolayisiyla sehitleri anma konseri verdi.

Düzenlenen konseri Kemer Kaymakami Hüseyin Çam, Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu, belediye meclis üyeleri Özcan Çeliktas, Emrah Ayhan ve Kemer Ilçe Milli Egitim Müdürü Semra Bekar ve çok sayida vatandas izledi.

Konser öncesin vatan için canlarini feda eden aziz sehitler için saygi durusunda bulunuldu ve ardindan Istiklal Marsi okundu.

Antalya Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) verilen konser de 120 kisilik dev orkestranin sefligini Furkan Üstündag, solistligini ise Füsun Sovuksu ile Seyit Mehmet Sakin yapti.

Türk Halk müzigi nefesli çalgilarinda Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bölüm Baskani Prof. Dr. Cengiz Sengül, kanunda ise Nagmekar Türk Müzigi Toplulugu Koro Sefi Mustafa Mümtaz yer aldi.

Konsere gelen sanatseverler, Çanakkale’de verilen amansiz vatan mücadelesini anlatan eserlerle zaman zaman hüzünlendi ve duygusal anlar yasandi.

Çanakkale’de yazilan destanin kahramanlari sehitler için verilen konser yaklasik 2,5 saat sürdü. Konser, sanatseverler tarafindan büyük alkis aldi.

Sef Furkan Üstündag, Dag 2 filminde de oynayan ve Hakkari’de 2016 yilinda sehit olan Piyade Uzman Onbasi Yunus Emre Uçar’in ailesine verilmek üzere Kemer Kaymakami Hüseyin Çam’a Türk bayragi emanet etti. Kaymakam Çam, rengini sehitlerin kanindan alan Türk bayragini sehidin ailesine ulastiracaklarini söyledi.



Kemer Kaymakami Çam ve Kemer Belediye Baskani Topaloglu konser sonrasi Sef Furkan Üstündag’a tesekkür ederek Üstündag ve solistler Füsun Sovuksu ve Seyit Mehmet Sakin’e çiçek takdim ettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile