Kendi Oyuncaklarini Yazdiklari Notlarla Depremzede Çocuklara Gönderiyorlar

Kendi Oyuncaklarini Yazdiklari Notlarla Depremzede Çocuklara Gönderiyorlar

Türkiye’nin farkli illerinde yasayan çocuklar; evlerindeki oyuncaklari üzerine not yazip, içerisine de mektup koyduklari kutularla Adiyaman’daki depremzede çocuklara gönderiyor.

Adiyaman, Kahramanmaras merkezli depremde yasanan yaralari sarmaya çalisiyor. Birçok noktada arama ve kurtarma çalismalari sona eren ilde, çocuklarin yasadiklari travmayi atlatmalari için ekipler yogun bir sekilde mücadele veriyor. Altinsehir bölgesine çadir kuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Elazig Il Müdürlügü ekipleri; çocuklara çadirda resim çizme, boyama gibi çesitli etkinliklere katilma imkani saglarken, diger yandan ise çocuklarla birlikte açik alanda kültürel oyunlar oynuyor.

Çocuklardan depremzede akranlarina oyuncak

Türkiye’nin degisik illerinden gönderilen oyuncaklar, çadirlardaki çocuklara dagitiliyor. Kutulari açan görevliler, zaman zaman duygusal not ve mektuplarla karsilasiyor. Kendi evindeki oyuncaklari gönderen çocuklar, depremden etkilenen akranlarina büyük bir moral veriyor.

Kutulardan duygusal mektuplar çikiyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Elazig Il Müdürlügü Psikososyal Destek Hizmetleri ekibinde görevli Bekir Dilbaz, kutulardan çikan notlarin kendilerini çok duygulandirdigini söyledi.

Çocuklarin bu dönemde bu tür notlara ihtiyaci oldugunu söyleyen Dilbaz, "Çocuklarla gelen hediyelerin içerisinde bazi notlar geldi. Bu notlar bizleri çok duygulandirdi. Çocuklarin bu kötü günlerde bu tür notlara ihtiyaçlari vardi. Özellikle temel ihtiyaçlarimizin disinda oyuncaklar çok büyük bir ihtiyaçti. Gida, giyim gibi temel ihtiyaçlar elimizde bulunmasina ragmen oyuncaklar konusunda biraz sikintiliydik, oyuncaklarda gelince ve bu notlari da içerlerinde görünce çok duygulandik. Kendi oyuncaklarini gönderen çocuklar var. Üzerinde ’geçmis olsun’ notu olan kutuyla gönderilen oyuncaklari biz buradaki çocuklarimiza dagittik. Çocuklarimiz burada çok rahat bir sekilde oynuyorlar, bunun yani sira resimler yapiyorlar" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile