Kendilerini yanan binadan kurtaran polislere çiçek verdiler

İzmir'in Bornova ilçesinde, önceki gün sabaha karşı üç katlı bir apartmanın çatısında başlayan yangını gören ve her şeyden habersiz uyuyanları tahliye

İzmir'in Bornova ilçesinde, önceki gün sabaha karşı üç katlı bir apartmanın çatısında başlayan yangını gören ve her şeyden habersiz uyuyanları tahliye edip bir faciayı önleyen polislere, apartman sakinleri çiçekle teşekkür etti. Polisin dikkati sayesinde kurtulduklarını vurgulayan vatandaşlar, Komiser Yardımcısı Emre Arslan ile polis memurları Murat Direk ve Metin Candan'ı evlerine davet edip çiçek verdi.

Yangın, 522 Sokak 3 numaralı apartmanın çatısında çıktı. Bölgede görev yapan Bornova Asayiş Ekipler Amirliği'ne bağlı 48260 kod numaralı ekipteki polis memurları Direk ve Candan, devriye gezdikleri sırada alevleri fark ederek önce sirenle ve megafonla binadakileri uyandırmaya çalıştı. Bazılarının uyanmaması üzerine içeriye girip tahliye ettiler. Olay yerine çağırılan itfaiye ekipleri de yangını kontrol altına almayı başardı.

Apartman sakinleri, kendilerini yanmaktan kurtaran polisleri apartmana davet ederek, temizlik çalışması yaptıkları yanan çatıda çiçek verip teşekkür etti. Dairesi yananlardan Günay Öz (68), "Geceyarısı kapım çalındı. Açmaya korktum ama çalmaya devam edince kalktım. Birisi, 'Biz polisiz. Çatınız yanıyor. Uyanın, evi boşaltın.' deyince hemen dışarıya çıktık. Torunumu, polisler kucakta indirdi. Dumanlara rağmen binadaki herkesi tahliye ettiler. Allah onlardan razı olsun. Kimsenin burnu kanamadan, sağ salim kurtulduk." dedi. Polisler de apartman sakinlerine çiçekler için teşekkür ederek, bunun görevleri olduğunu dile getirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile