Kendin Yaptıklarını Sergilediler

Kendin Yap (Do It Yourself) kültürünü benimseyenleri buluşturan İstanbul Maker Faire başladı. İlgi çeken buluşlar, müzik ve etkinliklerle keyifli vakit geçirmek isteyenler Haydarpaşa Garı’nı ziyaret etti.

İstanbul Maker Faire tarihi Haydarpaşa Garı’nda başladı.

Haydarpaşa Garı’nda İstanbul Maker Faire’e katılan 7’den 77’ye çok sayıda kişi, eğlenceli outdoor aktiviteler, atölye çalışmaları ve canlı müzik performanslarıyla eğlenirken, sergilenen 500 Maker projesini de yakından görme fırsatını yakaladı.

Üretmeye, keşfetmeye, merak etmeye teşvikedenlerin buluştuğu büyükbir kutlama olan İstanbul Maker Faireicatçıkaran mucitler, mühendisler, ustalar, sanatçılar, amatörler, öğrenciler, sanayiciler ve Start-Up’lardan oluşan Makerlar projelerini sergiledi. Birbirinden farklı yaklaşık 500 Maker projesinin yer aldığı etkinlikte, eğlenceli outdoor aktiviteler, atölye çalışmaları, drone yarışları ve canlı müzik performansları bir arada sunuldu. Kendi Bisikletini Kendin Yap,Ahşap Tasarım Atölyesi, 3D Modelleme, Drone Programlamaya Girişi, Robot Programlama, Devre Tasarımıgibi atölye çalışmaları da meraklılarıyla buluştu.

Maker Faire’n organizatörlüğünü yapan Halil Aksu, ”Üçüncü kez İstanbul’da düzenliyoruz. Türkiye’nin en büyük yaratıcı inovasyon festivali. Yaklaşık 500 kadar proje sergiliyoruz burada. Yüzlerce atölyeler düzenleniyor. Onlarca Türkiye’nin önemli markaları var ve 3 gün boyunca 15 bin’den fazla ziyaretçi ağırlıyoruz burada. Gerçekten emsali olmayan büyük bir inovasyon. Birlikte yap mesajı veriyoruz. Gerçekten Türk insanın bir araya geldiğinde doğu aletlere, doğru ekipmanlara, doğru ustalara ulaşıldığında birlikte her şeyini yapabileceğini gösteriyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile