Kendini 'Polis' Olarak Tanitip 2 Motosikleti Çaldi

Kendini 'Polis' Olarak Tanitip 2 Motosikleti Çaldi

Adana’da internet sitesi üzerinden satisa çikan motosikletleri almak için farkli tarihlerde sahipleriyle bulusan süpheli, kendisini adliyede polis memuru olarak tanitarak motosikletleri deneme bahanesiyle çaldi.

Olay, 23 Kasim 2023 tarihinde Yüregir ilçesine bagli Kazim Karabekir Mahallesi’nde Adana Adliyesi otoparkinda meydana geldi. Iddiaya göre, Murat A. (39) internet sitesinde motosikletini satisa çikaran Alican Y. ile temasa geçti. Kendini adliyede polis memuru olarak tanitan Murat A., motosikleti satacak olan Alican Y. ile adliye otoparkinda bulustu.

Adliye otoparkinda ikili bulusurken, fiyatta pazarlik yaparak anlasti. Murat A. daha sonra test sürüsü yapmak için motosiklete binerek kayiplara karisti. Motosikletin sahibi Alican Y., bir süre bekledikten sonra motosikletinin çalindigini anladi. Olayi ani ise saniye saniye görüntülendi.

Murat A., bu sefer de 4 Ocak günü kendini yine polis olarak tanitarak, Mustafa C.’nin motosikletini çaldi.

Ihbarlar üzerine harekete geçen Asayis Sube Müdürlügü’ne bagli Oto Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri, süphelinin kimligini belirleyip, yakalanmasi için çalisma baslatti. Süphelinin Sariçam ilçesi Boynuyogun Mahallesi’nde saklandigini belirleyen ekipler, operasyonla Murat A.’yi yakaladi.

Emniyete götürülen Murat A., motosikletleri almak için bulustuklarini, anlastiklarindan daha yüksek fiyat söylemeleri üzerine satin almaktan vazgeçtigini öne sürüp, hirsizlik yapmadigini söyleyerek kendisini savundu.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk olan Murat A. çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Öte yandan, 3 Ocak’ta Seyhan ilçesi Toros Caddesi’nde Orkun A.’nin park halindeki motosikletini çalan Abdurrazak S. (21) de polisin operasyonuyla yakalandi. Süpheli çikarildigi mahkemece tutuklanirken, evinde bulunan çalinti motosiklet ise sahibine teslim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile