‘kendiniz Üretin’ Sözü Başkan Atabay’a İlham Kaynağı Oldu

‘kendiniz Üretin’ Sözü Başkan Atabay’a İlham Kaynağı Oldu

Didim Belediye Başkanı A.

Deniz Atabay, Didim’de seracılığın başlatılması noktasında yapılacak çalışmalara da değindi.
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, haftalık olağan basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Başkan Atabay, geçen hafta CHP Genel Merkezinin Eskişehir’de düzenlediği CHP’li Belediye Başkanlarının toplantısıyla ilgili bilgiler verdi. Toplantıda belli projelerin gündeme geldiğini belirten Atabay, Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa’nın belli projelerin genel merkezce belediyelere verileceği ve bu projelerin hayata geçirilmesi noktasında belediyelere süre verileceğini de ifade ettiğini söyledi.

AKKÖYDE SERALAR KURULACAK
Atabay, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in konuşmalarında ve yaptıklarında etkilendiğini belirterek “Başkan Büyükerşen’in ‘Kendiniz üretin’ sözü bizde hayata geçirmeye çalışacağız. Bu noktada serada çiçekçilik işini hayata geçirmeye çalışacağız. Bunu da Akköy’de yapmayı planlıyoruz. Akköy’de bunu anlattık onlara garanti de verince umutlandılar. Burada yetişenleri önce kendimiz kullanacağız sonra da pazarlamasını yaptırarak köylümüzü kazandıracağız. Yüzde 100 satış garantisi verdik. İlçemizde otellerimiz ve işletmelerimiz var. Bunları satarız deyince bize söz verdiler. Önümüzdeki yıl seracılığa başlayacağız” dedi.

Orman Kampının ihalesinin imzalanmasının ardından kamp içerisinde temizlik çalışmasının yapıldığını ve çadırlarıyla gelenleri ağırlamaya başladıklarını kaydeden Başkan Atabay “Burası için şirket kuralım dedik izin vermediler. Biz tost meyve suyu satmak için izin almamız gerekiyor. Bu konuda izinler almaya çalışıyoruz” dedi
ÜST YAPI ÇALIŞMALARI
Yol, park döşeme ve kaldırım çalışmalarını Çamlık ve Altınkum Mahallesinde sürdüğünü ifade eden ve ihalelere çıkacaklarını belirten Başkan Atabay şehir merkezinde 100 tane çöp sepeti koyduklarını, durakların yıkandığını ifade etti.

Çöplerin çöp konteynırı dışına atılmaması içinde vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Atabay kentin görüntüsü anlamında ortaya hoş görüntülerin çıkmadığını dile getirdi.

Didim’de Otopak sorunu olduğunu belirten Atabay, “3 tane Eskiköy’de alımı yapılan yer var ama mevcut olarak böyle alanlar yok. Sadece Çarşamba pazarı Çarşamba günleri hariç kullanılıyor. Onun dışından Altınkum’da Turizm derneğinin alt kısmı ile lunaparkın karşısında yerler var. Bu konuda taleplerimizi Aydın büyükşehir belediyesine ilettik” dedi.

Her yıl yaz aylarında açılan Didim Belediyespor Yaz okullarının bu yılda açılacağını kaydeden Atabay er türlü spor branşının buralarda verileceğini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile