Kendisi Ile Tartisan Yolculara Küsen Soförün Tepkisi, Görenleri Kahkahaya Bogdu

Kendisi Ile Tartisan Yolculara Küsen Soförün Tepkisi, Görenleri Kahkahaya Bogdu

Antalya’da soför ile yolcular arasinda ön kapidan inme konusunda yasanan tartismada, halk otobüsü soförü yolculara küserek kontak kapatip araçtan indi. Yasanan anlar güvenlik kamerasina yansirken, otobüs soförü, "Beni çaresiz biraktilar, çok içerledim. Uyariyorum ön kapidan inmek yasak, üzerime gelmeyin diye ama üzerime geldiler. Sen onlara deger veriyorsun, hizmetin karsiliginda bazen hakaret aliyoruz" dedi. Öte yandan, bazi sürücülerin yasanan olay sonrasinda kahkaha attigi görüldü.

Olay, sabah saatlerinde Muratpasa ilçesi Yenigün Mahallesi Mevlana Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Lara-Varsak seferini yapan 07 AU 0097 plakali aracin sürücüsü Raci Altunay (41), ön kapidan binerek kapiya yakin bekleyen yolculari, " "Arkadaslar ön kapida duruyorsunuz; ama inerken orta ve arka kapidan ineceksiniz, ona göre kendinizi ayarlayin. Ön kapidan indiremem" diyerek uyardi. Bu sözlerin ardindan soför ile yolcular arasinda orta kapidan inip binme yüzünden tartisma yasandi. Tartisma devam ederken orta kapida bekleyen bir genç, kapinin açilmasi için soför ile tartisti. Kapinin açilmasi ile asagi inerek ön tarafa gelen genç, "Sabah sabah derdin ne senin? Seni indiririm bak asagiya" diyerek hakaretlerde bulundu.

Yolculara küsüp kontak kapatti

Bu olayin ardindan araç içerisinde bulunan bazi yolcular soförü hakli bulurken, bazilari da inen yolcuyu hakli buldu. Tartismanin daha da büyümesine içerleyen soför, aracini durdurarak kontak kapatip asagi indi. Bu sirada bazi yolcular ilk defa böyle bir sey yasadiklarini söyleyerek kahkahaya atti. Ardindan yolcular, soförü ikna edip tekrar araca bindirdi. Bir kadin yolcunun ise soföre sakinlesmesi için seker verdigi görüldü.

Yasanan anlar, otobüs içerisinde bulunan araç kamerasi tarafindan saniye saniye kaydedildi.

"Ben de araci park etmek zorunda kaldim"

Yasanilanlarin ardindan konusan otobüs soförü Altunay, "20 yildir bu meslegi yapiyorum. Dün gece benim isim 01.30’da bitti, sabah da 07.00’de sefere çiktim. Ben insanlara hizmet veriyorum, karsiliginda hakarete ugruyorum. Benim görevim yolcuyu ön kapidan alarak orta kapidan indirmektir. Benim baska yapacak çarem kalmadi, ben uyariyorum üzerime gelmeyin diye ama üzerime geldiler. Ben de araci park etmek zorunda kaldim. Vatandaslarimiz orta kapidan binmek istedi, araç doluydu. Bizim en büyük zaafimiz sudur; araç dolu iken duraklara ugramasak bu yasananlari yasamayiz. Dolu iken duraga durdugumuz zaman yolcu da inmiyor o zaman bize ‘Neden duraga durdun?’ diyorlar. Alamasak ‘Bizi almayacaktin, neden duraga durdun?’ diyorlar. Soför ne yapsin?" diye konustu.



"Insanlara bu durumda küsüyorsun"

Hakarete ugramak için bu isi yapmadigini belirten Altunay, "Ben ekmegimin pesindeyim. Insanlara bu durumda küsüyorsun. Sen onlara deger veriyorsun, hizmetin karsiliginda hakaret aliyoruz. Kimse böyle bir sey istemez. Sik sik böyle durumlar yasiyoruz. Bizim de sabrimiz kalmadi. Insanlarimiz ön kapidan binerek arkadan inmek istemiyor. Ben ön kapidan yolcu indirsem ve düsse mahkemeye çiksam suçlu ben olacagim. Hakim bana neden indirdigimi soracak. Biz ne yapalim? Çile çeken biz oluyoruz. Elbette biz de hata yapariz. Bir degerlendirme olsun artik. Ben kimsenin kalbini kirmak istemedim. Psikolojim kaldirmadi. Neden suçlu benim her seyde. Araç yoksa benim suçum degil. 15-20 dakika sonra ben aracimi alarak tekrar yolculari gidecekleri yere götürdüm" sözlerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile