Kendisini Polis Ve Savci Olarak Tanitip 3,5 Milyon Liralik Vurgun Yapti

Kendisini Polis Ve Savci Olarak Tanitip 3,5 Milyon Liralik Vurgun Yapti

Antalya’da telefonda kendisini polis ve savci olarak tanitarak bir kisiyi 3,5 milyon lira ve ziynet esyasini alarak dolandirdigi ileri sürülen süpheli Afyon’un Dinar ilçesinde yakalandi. Süpheli, nitelikli dolandiricilik suçunda sevk edildigi mahkemece tutuklandi.

Antalya’da B.K. isimli bir kisi, kendisini polis ve savci olarak tanitan bir kisiye 3,5 milyon TL ve ziynet esyalarini verdigini beyan etmesi üzerine Asayis Sube Müdürlügü görevlileri Antalya Cumhuriyet Bassavciliginin talimatiyla harekete geçti. Parayi elden alan sahsin yabanci uyruklu S.E.H. oldugunu tespit eden ekipler, süpheliyi Afyonkarahisar’in Dinar ilçesinde yakalayarak Antalya’ya getirdi. Süpheli, nitelikli dolandiricilik suçunda sevk edildigi mahkemece tutuklanirken, elde edilen 291 bin 200 TL’ye el konuldu.

Emniyetten uyari

Il Emniyet Müdürlügü bu tarz dolandiricilik olaylari konusunda vatandaslara bir uyarida bulundu. Yapilan açiklamada, “Antalya polisi olarak, zaman zaman hazirlanan yayin ve brosürler ile vatandaslarimizi çesitli dolandiricilik suçlarina karsi uyararak, vatandaslarimizin farkindaligini arttirmaya çalisiyoruz. Vatandaslarimiz bu tarzda telefonla kendisini kamu görevlisi polis, asker, hakim ve savci olarak tanitan ve size suç isnat eden, telefonunuzun sim kartinin kopyalanarak terör örgütleri tarafindan kullanildigini söyleyen, belirli adresleri göstererek buralara operasyon yapilacagi ile ilgili para ve benzeri altin biraktirilarak süpheli sahislarin yakalanacagini söyleyen, süpheli ve süphelilere asla inanilmamasi, bu tür olaylarin dolandiricilik olayi oldugu ve en yakin kolluk kuvvetlerine gitmeleri veya 112’yi arayarak bilgi vermeleri gerektigini bir kez daha önemle vurguluyoruz” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile