Çeşitli il ve ilçe belediyelerinden gelen yöneticiler, kurulmasını planladıkları yetiştirme tesisleri için Erbaa Belediyesi`nin keklik ve sülün yetiştirme tesisini örnek seçti.
Tokat’ın Erbaa ilçesinde keneyle mücadele için doğal silah olarak görülen keklik ve sülün yetiştiriciliğine özel önem veriliyor. Her yıl binlerce keklik ve sülün yetiştirip, doğaya salan Erbaa Belediyesi bu uygulamalarla diğer belediyelere örnek oldu. Kene ısırması sonucu ölümcül riski bulunan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi olarak da bilinen hastalığın doğal silahı olarak yetiştirilip doğaya bırakılan keklikler, kenenin bir numaralı düşmanı.
Ordu`nun Çamaş ilçesinden gelen Kaymakam Hüseyin Tekin ve Belediye Başkanı Yaşar Aktaş, Erbaa Keklik ve Sülün Yetiştirme Çiftliği`ni gezerek, bilgi aldı. İlçelerinde benzer bir çiftliği kurmak istedikleri belirten Çamaş Kaymakamı Hüseyin Tekin, “Çok yerde incelemelerde bulunduk fakat buradaki modern ve teknik donanıma sahip bir yetiştirme tesisi göremedik, onun için Çamaş’ta kurmayı planladığımız yetiştirme tesisi için kendimize bu tesisi örnek aldık." dedi.
Erbaa Kaymakamı Erdal Çakır ve Belediye Başkanı Ahmet Yenihan ile tesisi gezdiklerini belirten Tekin, "Gerekli incelemeleri yaptık, teknik olarak bilgi de aldık. Buradan bir arkadaş gelecek ve bize Çamaş’ta böyle bir tesisin kurulması için yardımcı olacak. Bunun için Belediye Başkanı Ahmet Yenihan’a teşekkür ediyorum.” şeklinde sözlerini tamamladı.
Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, çok sayıda belediyenin, yetiştiricilerin ve ziyaretçinin tesisi örnek almasının onur verici olduğunu belirtti. Yenihan, "Biz de çevre dostu bir belediye olarak bizden yardım isteyen ve teknik talepte bulunan herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz” ifadesini kullandı. Yenihan, keneyle mücadele için doğal silah kekliğin en etkili çözüm olduğunu vurguladı.
Kenenin Düşmanı Keklik Yetiştiriciliği Belediyelerin Umudu Oldu
Erbaa Belediyesi`nin keklik ve sülün yetiştirme tesisi, diğer belediyelere model oldu.