Kenevir Yetistirirken Yakalandi, 'Hacca Gittim' Diyerek Kendisini Savundu

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde kenevir yetistirirken yakalanan sahis, 10 ay hapis cezasina çarptirildi. Sanik durusmada, "24 yasinda Hacca gittim. Ben simdiye kadar alkol dahi agzima sürmedim. Olay tarihine kadar kullanmadim. Bu olay oldu, pismanim" diyerek kendisini savundu.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde geçen yil düzenlenen operasyonda kenevir yetistirdigi belirlenen I.A. hakkinda adli sorusturma baslatildi. sahis hakkinda Kastamonu Agir Ceza Mahkemesinde açilan dava görülmeye devam etti. Durusmada hazir bulunan tutuksuz sanik I.A.’nin kaninda uyusturucu madde tespit edildigi belirtildi.

Savunma yapan I.A., “Annem ve babam ile büyükbabama baktim. Hastaydilar. Simdi vefat ettiler. Su anda sadece annem yasiyor ona bakiyorum. Ben 24 yasinda Hacca gittim. Ben simdiye kadar alkol dahi agzima sürmedim. Olay tarihine kadar kullanmadim. Bu olay oldu, pismanim. Kesinlikle amacim satmak degil, kullanmak amaçliydi” dedi.

Uyusturucu maddenin ticaretini yaptigini kendi kullanimi için diktigini iddia eden I.A., “Kesinlikle ticaret için kullanmadim. Su anda 5-6 kez kullandim. Taktir mahkemenindir. Beraatimi talep ediyorum” diye konustu.

Mahkeme heyeti, I.A.’yi 10 ay hapis cezasina çarptirdi. Ayrica sahis hakkinda uyusturucu kullandigi gerekçesiyle de suç duyurusunda bulunulmasina karar verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile