Kenevirden Üretilen Çantalar Amerika'da

Kenevirden Üretilen Çantalar Amerika'da

Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin Kenevir ve Ipek Dokuma Atölyesi’nde üretilen el yapimi kenevir çantalar sinirlari asarak, Amerika’da satisa sunulmaya basladi. Tamamen kadinlardan olusan ekip tarafindan üretilen kenevir çantalar ilgi görmeye devam ediyor. Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, “Atölyemiz ayrica çalisan kadinlarimizin hem ekonomik hem de sosyal olarak güçlenmesine katki sagliyor” dedi.

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan kurulan Kenevir ve Ipek Dokuma Atölyesi’nde kenevir ipligini kullanarak kadinlar tarafindan el dokuma kumaslar üretiliyor. Kenevir ve ipek dokumaciligi üzerine egitim almalarinin ardindan atölyede çalismaya baslayan kadinlar, bu kumaslari ceketten gömlege, elbiseden pantolona birçok ürüne dönüstürüyor. Kenevirden üretilen kiyafetler ile diger ürünler organik olmasi ve dayanikliligi nedeniyle birçok kisi tarafindan tercih ediliyor. Ürün yelpazesinin oldukça genis oldugu atölyedeki üretimde çantalarda ‘First Lady’ modeli öne çikiyor.

Amerika’da ikamet eden bir is insani Büyüksehir Belediyesi yetkililerine ulasilarak çantalari Amerika’da satisa sunulmak istedigini belirtti.

Yapilan görüsmeler sonrasinda talep dogrultusunda özel bir konseptle hazirlanan çantalar Amerika’ya gönderilerek burada satisa sunuldu.

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, kenevirin kent için önemli bir tarim ürünü oldugunu belirterek, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in 2019 yilinda Vezirköprü ilçemizi ‘Türkiye’nin Kenevir Ekim Merkezi’ olarak ilan etmesiyle birlikte kentimizde kenevir ile ilgili yapilan çalismalar daha da hiz kazandi. Kenevir üretiminin artirilmasi için sehrimizde tüm kurumlarimizin çalismalari araliksiz sürüyor. Biz de Büyüksehir Belediyesi olarak Kenevir ve Ipek Dokuma Atölyesi’nde tamamen kadinlardan olusan ekibimiz ile kenevir ipinden dokuma ürünleri üretiyoruz. El emegi ürünlere yogun bir ilgi var. Kadinlarimizin istihdama kazandirildigi atölyemizde geleneksel keten dokumaciligini yasatmaya devam ediyoruz. Atölyemiz ayrica çalisan kadinlarimizin hem ekonomik hem de sosyal olarak güçlenmesine katki sagliyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile