Kent Konseyi Üyeleri, CHP Yönetimini Ziyaret Etti

Kent Konseyi Üyeleri, CHP Yönetimini Ziyaret Etti

Zonguldak Kent Konseyi, CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun’u ziyaret ederek Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nin ismini değişmemesini istediler.

Zonguldak Kent Konseyi, CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun 'u ziyaret ederek Zonguldak Karaelmas Üniversitesi 'nin ismini değişmemesini isteyerek, kendi grup başkanlarına verilmek üzere mektup verdi.

Son günlerde gündemi meşgul eden Zonguldak Karaelmas Üniversitesi İsminin Bülent Ecevit olarak değiştirilmesinin gündeme gelmesiyle birlikte Zonguldak 'ta sivil toplum örgütleri ayaklanmış ve isim değişikliğinin olmamasını istemişti. CHP 'liler tarafından gündeme gelen isim değişikliği baskılar sonrasında komisyondan geri çekilirken, Zonguldak Kent Konseyi CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun 'u ziyaret ederek isim değişikliğinin olmaması yönünde görüşlerini dile getirdiler. Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin Zonguldak Karaelmas Üniversitesi 'nin isminin kente mal olduğunu belirterek, “Siyasi partilerimizi Zonguldak Kent Konseyi olarak ziyaret ediyoruz. Bildiğiniz gibi önceki gün Kent Konseyi olarak Karaelmas Üniversitesi 'nin isim değişikliğiyle ilgili görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşmıştık. 2-3 gündür bu konuyla ilgili olumlu tepkilerde alıyoruz Zonguldak kamuoyundan destek de görüyoruz. Bugünkü ziyaretimizin amacı mecliste grubumuzdan siyasi partilere bu talebimizi, Zonguldak 'ın bu beklentisini iletmek üzere il başkanlıklarımızın vasıtasıyla kendilerine bir mektup vermek istiyoruz, kendi grup başkan vekilliklerine iletmek üzere. Ziyaretimizin sebebi bu şekildedir. Bizim bu taleplerimizin Bülent Ecevit 'in kişiliği ya da siyasi geçmişiyle kesinlikle ilgisi yok. Biz Bülent Ecevit isminin Zonguldak 'ta yeni yapılacak bir yatırımda üniversitede, fakültede yaşatılmasının doğru olacağını ama sonradan simgesi haline gelmiş Karaelmas Üniversitesi isminin devam etmesini doğru olacağına inanarak bu görüşlerimizi paylaştık. Bunu da güzellikle belirtmekte fayda görüyorum ” dedi.

Ardından konuşma yapan CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun ise gereğinin yapılacağını belirterek, “Geçtiğimiz günlerde Zonguldak Karaelmas Üniversitesi 'nin Bülent Ecevit olması noktasında bir gündem oluştu. Tabi Zonguldak sivil toplum örgütlerinin birleşip bu konu hakkında olumsuz talepleri kesinlikle Karaelmas Üniversitesi Karaelmas ismi Zonguldakla özdeşmiş bir isim. Bu talebe cevap noktasında bizde dün akşam milletvekilimizle istişare ettik. Hafta sonu itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi grubu ve Demokratik Sol Parti yetkilileriyle istişare edip bu konu hakkında çalışma yapmışlar. Dün itibariyle de CHP grubu bu konuyu meclis önergesi noktasında geri çekmişler, imza altına almışlar. Bu konu Zonguldak temayül noktasında kapanmış konu” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile