Kent Ormanı Yeniden Düzenlendi

Kent Ormanı Yeniden Düzenlendi

Her mevsimin ayrı güzel yaşandığı Zonguldak Kent Ormanı günün ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlendi.

Düzenleme çalışmaları biten Kent Ormanı’nın yeni sezonda düzenlenecek törenle yeniden hizmete gireceği bildirildi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nün ayırdı 80 bin TL bütçe ile Zonguldak Kent Ormanı yeniden düzenlendi.

Girişinde yeniden bir çevre düzenlemesi yapılırken, Kent Ormanı’na gözleme yapma yeri, oturma yerleri, çocuk oyun bahçeleri, kamelyalar ve kır kahvesi ilave edildi. İçerisindeki bazı müzeler ise yeniden elden geçirilirken, insanların spor yapabileceği geniş alanlar oluşturdu. Elvanpazarcık Beldesi sınırlarında bulunan Kent Ormanı’nın Son durumunu görmeye giden Elvanpazarcık Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, yapılan çalışmaları da yerinde gördü. Çalışmalar hakkında bilgi veren Uzun, Kent Ormanı’nın estetik bir görüntüye kavuşturulduğunu ifade etti.

Büyük oranda tamamlanan çalışmaların 15-20 gün içerisinde Sonlandırılacağını belirten Uzun, “Zonguldak Kent ormanı, Elvanpazarcık Beldesi Kardeşler Köyü sınırları içerisinde. Tam ortada, merkezde bir yerde. Zonguldak’ın ciğerleri kabul edilebilecek, ormanlık bir bölge. Zaten beldemizin yüzde 65’i orman. Doğal konum olarak da çok güzel bir ortamda. Zonguldak’ın kent merkezine 9 kilometre mesafede. Çalışmalar yaklaşık 10-15 gün Sonra tamamen bitirilecek” dedi.

Yaz döneminde de Harmankaya Şelalesi’nin bulunduğu alanda düzenlemeler yapıldığını hatırlatan Uzun, şelaleler ve kent ormanın entegre bir şekilde hizmete açılacağını ifade etti.

Harmankaya şelalerinden Kent ormanına kadar olan yaklaşık 4 kilometrelik bir yürüyüş alanı yapmak istediklerini de anlatan Uzun, şöyle konuştu: “Harmankaya şelalerinde merdiven, bungalov evleri, oturma yerleri, bantlar ve seyir terasları yapıldı. Zonguldak’tan yani eski köy hizmetleri şu anki İl Özel İdaresi binasının bulunduğu yerden girildiği zaman, yaklaşık 5 kilometre Sonra kent ormanında olunacak. Gezi traking anlamında da çok güzel bir yer. Aynı güzergahta bulunan ve daha önce dağcıların gezdiği, şimdi isteyen herkesin gidebildiği Harmankaya şelalelerinden, Kent Ormanı’na yürüyerek de ulaşılabilecek. Duyurulabilmesi ve reklamı yapılabilmesi halinde bölge, insanların nefes alabileceği, piknik yapabileceği alan olacak. Harmankaya şelaleleri ile kent ormanı, entegre olduğu zaman, insanların buraya ilgi göstereceği ümidindeyim.” “PATİKA YOLU İŞSİZLER YAPACAK” Kent Ormanı ile Harmankaya Şelaleri’ni birbirina bağlayacak, bir patika yolun yapılması gerektiğini belirten Uzun, bu yolun yapımının ise ödenek yetersizliğinden değerlendirilmediğini ifade etti.

Önümüzdeki yılın yaz başlangıcında seyir teraslarının üzerinden patika yol yapımını planladıklarını ifade eden Uzun, yolun yapılabilmesi için Bölge Çalışma Müdürlüğü’ne müracaat ettiklerini ifade etti.

İşkur vasıtasıyla 15-20 işsiz işçinin talep edildiğini belirten Uzun, “İşkur aracılığıyla 10 yada 15 işçi temin edilerek, orada yaklaşık 3.5 kilometrelik bir gezi yolu yapmak istiyoruz.Bu yolu yapabilirsek vatandaşlar hiç yorulmadan, Harmankaya şelalerinden Kent ormanına ulaşabilecekler. İnsanlarımızın burayı tanımaları, belki açılıştan Sonra olacak. Bu sezon yetişmese bile gelecek sezon yoğun bir ilgi olacağını düşünüyorum. Yol yapıldıktan Sonra Zonguldak Elvanpazar arasındaki dolmuş seferleri de arttırılır ve buraya gelmek isteyenlere, araçla ulaşım imkanı da tanınır. İnsanlar ister yürüyerek, gezerek gelebilir isterse araçlarla da buraya gelebilir. Bol oksijende pikniklerini yapabilirler” diye konuştu.

Kent ormanında yapılan düzenlemelerin bölge halkına hayırlı olması temennisinde bulunan Uzun, Kent Ormanı’nın yapımında ve yeniden düzenlenmesinde emeği geçen ve destek verenlere teşekkür etti.

ÖZELLİKLERİ 2006 yılında yapılan Kent Ormanı, dönemin ilk Kent Ormanı olması ve kısıtlı imkanlar çerçevesinde yapılabildi. Açıldıktan Sonra uzun süre bilinmeyen Kent Ormanı, bir süre Sonra tanınmaya başlamıştı. Piknikçilerin ilgi göstermeye başladığı Kent Ormanı, günün koşullarına göre değişen ihtiyaçlarına karşılık vermemesi gibi nedenlerden unutulmaya başlanmıştı. Kent Ormanı’nın daha da hareketlendirmek istediğini anlatan Uzun, yeniden düzenlenen Kent Ormanı’nın özellikleri ile ilgili şu bilgileri verdi: “Burasını günübirlik piknik alanı olarak değerlendireceksiniz. Çünkü Zonguldak’a çok kısa mesafede, 9 kilometre uzakta. Piknik için gerekli malzemeler getirilebileceği gibi, kent ormanımızın hemen yanında bir restaurant da bulunuyor. Burada da yeme içme imkanı olabilir. Gelen her türlü insanın vakit geçirebileceği, dinlenebileceği, çocuklarını eğlendirebileceği, her türlü faaliyetin yapılabildiği doğal bir ortam.Yaklaşık 1800 metrelik bisiklet parkuru var. Buraya araç alınmıyor. Çocuk bahçeleri, kamelyalar, oturma grupları olduğu gibi voleybol gibi bazı sporların yapılabileceği açık hava alanları mevcut. Mangal, Kent Ormanı’nın özünde var zaten. Ormanın içerisinde ateş yakılmasına izin verilmiyor ama, insanlara Kent Ormanı’nın dışında mangalını yapıp, içeride afiyetle yeme imkanı sunuluyor. Gözleme evi ve büfeden de yöreye ait yiyecekler alınabileceği gibi cerez, bisküvi gibi yiyecekler ve kola, meyve suyu gibi çeşitli içecek ihtiyacı da karşılanabilecek. Kır kahvesinde ise dışarıya masalar atılacak. Burada açık havada, tost, köfte, ayran, çay gibi yiyecek ve içecekler tüketilebilecek. Kısacası Kent Ormanı, Harmankaya Şelaleri’ni gezip doğa safarisi yapan insanların, yaklaşık 4 kilometrelik trekkingin ardından dinlenebileceği, spor yada piknik yapabileceği, stres atabileceği alternatifsiz bir yer olacak. ”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile