Kentin Dört Bir Yanında Kaldırım Onarımları

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Kent Bakım-Onarım Şubesi’ne bağlı ekipler, Başkentli yayaların yol güvenliğini sağlamak, düşme ve benzeri olası kazalar yaşanmaması için kış öncesinde yoğun bir tempoyla çalışıyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışmalarına ara verecek olan kaldırım onarım ekipleri, vatandaşlardan gelen talepleri karşılamak için yoğun çaba gösteriyor. Ankara kent merkezinde bir yandan kaldırım yenileme çalışması gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yıpranan kaldırımları yenilemek için de çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Her türlü inşaat malzemesinin bulunduğu mobil ekipler, 2015 yılında Ocak-Kasım ayları arasında 67 bin metrekare tretuvar, 40 bin metre de bordür onarımı yaptı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, tamir-bakım ekiplerinin zorunlu hallerde gece de çalışma yaptığını ve her gün ortalama 30-35 noktada kaldırım ve bordür onarım çalışması gerçekleştirdiğini bildirdi.

Kaldırım tamiratları, Ankara Büyükşehir Belediyesi Alo 153’e (Mavi Masa) ulaşan talepler, Ankaralıların dilekçeyle bizzat yaptıkları başvurular ve ekiplerin cadde taramaları sonucu oluşturulan program doğrultusunda yapılıyor. Her gün Başkent’in dört bir köşesine dağılan tamir-onarım-bakım ekipleri, çalışmalarını öncelikli olarak yayaların yürüyüş güvenliğini göz önünde bulundurarak sürdürüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile