Kentsel Dönüsüm Alanina 2 Katli Otopark Yapilacak

Kentsel Dönüsüm Alanina 2 Katli Otopark Yapilacak

Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer’in girisimleriyle kent merkezinin kalbi konumundaki Hamidiye Mahallesinde baslatilan kentsel dönüsümde çalismalar araliksiz sürüyor.

Islevselligini kaybetmis, maddi degerini yitirmis, güvenlik sorunlari yasayan, yol ve otopark yetersizliginin yaninda agir alt yapi sorunlariyla karsi karsiya kalan, deprem riski tasiyan Hamidiye Mahallesindeki yapilarda yikim çalismalari araliksiz sürüyor. Su ana kadar 54 binanin yikimi gerçeklesti. Toplamda 23 bin metrekare alanda gerçeklesecek kentsel dönüsüm tamamlandiginda yeni olusum 2 ada üzerine kurulacak ve 13 bloktan olusacak yeni açilacak 25 metrelik yolun yani sira 2 katli otoparkta yer alacak.

Belediye Baskani Evren Dinçer, “Seçim vaatlerimizden biri olan ve sehrin önemli sorunlarindan olan uzun yillardir çözülemeyen kentsel dönüsümü Çevre sehircilik ve iklim degisikligi Bakanligimizin destekleriyle sehrimizde çalismalarimizi baslattik ve çalismalarimiz araliksiz sürüyor. Çalismalar tamamlandiginda sehrin kalbi konumundaki Hamidiye Mahallemizin hem çehresi degisirken ayni zamanda yeni açilacak ve genisleyecek yollarla sehir trafigi de önemli ölçüde rahatlayacak” dedi.

Su ana kadar yapilan çalismalar sonrasinda Hamidiye mahallesi ve Kalealti caddesi arasindaki binalarinda yikilmasiyla açilan alan vatandaslar tarafindan daha da net gözlemlenebiliyor. Sehrin gelecegi için çok önemli olan kentsel dönüsüm tamamlandiginda sehrin yeni modern yasam olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile