Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yürüttüğü kentsel dönüşüm projesi kapsamında, 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanun çerçevesinde kentteki bir ev yıkıldı.


Bakanlığın yürüttüğü çalışmalarla, riskli alanlarda olan, ekonomik ömrünü tamamlamış, doğal afetlerde yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıyan yapılar tespit edilerek yıkılıyor.

Osmaniye'de de tespit çalışmalarını tamamlayan yetkililer 33 yapının riskli olduğunu belirleyerek yıkım işlemlerine başladı.

İstiklal Mahallesi'nde Süleyman Eser'e ait evin yıkım işlemleri öncesinde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Ali İhsan Coşkun gazetecilere açıklamada bulundu.

Coşkun, konutunun deprem yönünden riskli olduğunu düşünen vatandaşların yetkilendirilmiş firmalara başvurarak risk analizi yaptırması gerektiğini söyledi.

Analizin ardından riskli olduğu tespit edilen yapıların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildirilmesi gerektiğini ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:

"Rİskli binalar bize bildirildikten sonra, gerekli işlemleri tamamlanarak 60 gün içinde yıkılıyor. Yıkım sonrasında vatandaşlarımıza bazı avantajlar da sunulmuş. Yapısını yıktıran kişiye bakanlığımızca 18 ay süreyle kira yardımı yapılıyor. Kredi kullanmak isteyenlere de anlaşmalı bankalar vasıtasıyla 100 bin lira üst limitli, 10 yıl vadeli kredi desteği sağlanıyor. Yıkılan yapının yerine yeni proje yapıldığında ise belediyeye ödenecek proje harcından muaf tutuluyor. Deprem bölgesinde olan şehrimizde vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Deprem öldürmez, yapı güvenliği olmayan çürük yapı öldürür."

Coşkun'un açıklamalarının ardından riskli olduğu belirlenen yapı yıkıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile