Kentsel Dönüsüm Uygulamasi Basliyor

Kentsel Dönüsüm Uygulamasi Basliyor

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün kentteki yapi stokunun tamamen yenilenmesine yönelik baslattigi çalismada kentsel dönüsüm uygulanacak 8 bölgede çalismalar basladi.

Düzce Belediyesi, yüzde 75-80 civarinda yeni yapi stokunun bulundugu sehrin tamaminin yenilenmesi için fizibilite çalismalarini baslatti. Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün üzerinde siklikla durdugu ve her platformda dile getirdigi deprem yönetmeliklerine harfiyen uyan, yatay mimariyi esas alan belediyecilik anlayisina yönelik verdigi talimatlar sahaya yansitiliyor.

23 Kasim Düzce depremiyle birlikte önemi bir kez daha ortaya çikan yeni yapi stoku ve bu eksende yapilmasi zaruri olan kentsel dönüsüm konusunda sahaya inen Düzce Belediyesi ekipleri, 8 bölgede incelemelerine basladi.

Yüzde 75-80 arasinda yeni yapi stokunun yüzde yüz seviyesine çikartilmasi adina gerçeklestirilecek çalisma öncesinde ilk olarak Aga, Akpinar, Beyciler, Çamköy, Camikebir, Cedidiye, Serefiye ve Kültür Mahallelerinin hem yerden hem de dron ile görüntüleri çekildi.

Ekipler tarafindan yapilacak detayli incelemelerin ardindan hazirlanacak yol haritasina göre bölge bölge kentsel dönüsüm çalismasina baslanmis olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile