Kentsel Dönüsümde Sigorta Güvencesi

Kentsel Dönüsümde Sigorta Güvencesi

Sigortacilik ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) ‘Bina Tamamlama Sigortasi’ndaki yeniliklere iliskin yaptigi açiklamadan sonra ‘kentsel dönüsüm’ sürecindeki hak sahipleri ve müteahhitler bu sigortayi incelemeye basladi.



‘Bina Tamamlama Sigortasi’ndaki yeniliklerden sonra hak sahipleri ve müteahhitler bu sigortayi incelemeye basladi.

Dogan Sigorta Brokerlik CEO’su Selcen Gür, konu hakkinda açiklamalarda bulundu. Gür, 2015 yilindan bu yana uygulanmakta olan ‘Bina Tamamlama Sigortasi’nin kapsaminin genisletildigini belirtti.

Ön ödemeli konut satis sözlesmelerine ilaveten kentsel dönüsüm projelerinin de bu sigortanin kapsamina alindigini ifade eden Gür, ’’Bu sigorta hem ev ve arsa sahiplerini hem de müteahhit firmalari koruyor. Müteahhidin iflasi, ölümü, mali durumunun bozulmasi ya da konutlari sözlesme tarihinde teslim edememesi gibi risklere karsi hak sahiplerine güvence veriyor. Ayrica müteahhidin mevzuata ve projeye aykiri hareket etmesi riskine karsi da ev ve arsa sahiplerini koruyor’’ dedi.



6 Subat depremleri sonrasinda kentsel dönüsüm projelerinin hiz kazandigini, evini dönüstürmek isteyenlerin insaati yapacak olan firmalara güvenebilmesi için Bina Tamamlama Sigortasi’nin oldukça önemli oldugunu vurgulayan Gür, bu sigortayi müteahhitlerin yaptirdigini, evini dönüstürmek isteyenlerin müteahhitlerden bu sigortayi talep etmeleri gerektiginin altini çizdi.

Kentsel dönüsüm sürecine girecek olan ev ve arsa sahiplerinin magdur olmamalari için kapsami genisletilen bu sigortanin müteahhitler için de ciddi bir finansal alternatif oldugunun altini çizen Gür, ’’Müteahhitler banka kredilerini tüketmeden ve teminat mektubuna alternatif olarak bu sigortayi satin alabilirler. Ev ve arsa sahipleri de sigorta sirketlerinin bu poliçeyi düzenlemeden önce ciddi bir arastirma yaptiklarini göz önünde bulundurarak insaat sorumlulugunu verecekleri firmayi ona göre seçerler. Çünkü sigorta sirketleri bu poliçeyi düzenlemeden önce hem o firmanin geçmiste yaptigi projeleri inceliyor hem de müteahhidin risk degerlendirmesini idari, teknik ve finansal denetimlere tabi tutuyor’’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile