Kentsel Hareketlilik Sürecinde Yapilan Çalismalar Anlatildi

Kentsel Hareketlilik Sürecinde Yapilan Çalismalar Anlatildi

Düzce Belediyesi’nin Avrupa Birligi Yatirim Fonundan aldigi hibe ile uygulama sürecine basladigi Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Projesi (SKUP) 2. Yönlendirme Komitesi toplantisi Avrupa Birligi Yatirimlari Dairesi Baskani Dr. Tijen Igci, Düzce Belediye Baskan Yardimcisi Hasan Günden, projenin uluslar arasi konsorsiyum üyeleri olan Proje Kilit Uzmanlari Bas Govers ve Patrick Van Egmond’un katilimi ile yapildi.

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi’nin katkilari ve Avrupa Birligi Hibe Fonlari sayesinde kisa süre önce yapilan açilis organizasyonu ile fiilen baslayan SKUP 2. Yönlendirme Komitesi toplantisi Düzce Belediyesi ev sahipliginde düzenlendi.

Prof Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantiya Ulastirma ve Altyapi Bakanligi Avrupa Birligi Yatirimlari Dairesi Baskani Dr. Tijen Igci, Düzce Belediye Baskan Yardimcisi Hasan Günden, uluslar arasi ortaklar Proje Kilit Uzmanlari Bas Govers ve Patrick Van Egmond ile Düzce’den proje dahilinde çalismalar yürüten temsilciler katildi.

Açilis konusmasini yapan Baskan Yardimcisi Günden, kentsel hareketliligin yenilenebilir enerji ile saglanmasi için alternatifler olusturulmasinin öneminden bahsederek sunlari kaydetti: “Düzce, dogal ve tarihi güzellikleriyle ön plana çikan bir sehir ve bu güzellikleri korumak, gelecek nesillere aktarmak Belediye olarak bizim en önemli görevlerimiz arasinda yer almakta. Bu nedenle, kentsel hareketliligin sürdürülebilirligini saglamak amaciyla önlemler almaya devam ediyoruz. Bilindigi gibi ulastirma, hareketlilik ve erisebilirlik, sürdürülebilir kalkinmanin saglanmasinda itici güç olarak oldukça önemli bir rol oynamakta. Bu çerçevede gerek ülkemizde gerekse de küresel ölçekte bir çok sehirde uygulamaya konulan Sürdürülebilir Kentsel Ulasim Plani projesi Düzce’de kentsel ulasim sistemlerini tasarlama, yapilandirma ve iyilestirme imkani sunuyor.”

“Amaç çevresel kaliteyi arttirmak”

Toplantiya katilanlara hitabinda sehir içi ulasim sistemlerinde refahin, erisilebilirligin ve güvenligin öneminden bahseden Günden, proje sonunda çevresel kaliteyi koruyacak çözümlerin ortaya çikacagina inandigini belirtti ve söyle konustu: “Projemizle birlikte Düzce’de kentsel yasam kalitesini, refahi, ulasimda erisilebilirligi, trafik güvenligini, ulastirma türleri arasindaki entegrasyonu, kentsel cazibeyi, sürdürülebilirligi ve çevresel kaliteyi daha da artirmayi planliyoruz. Proje çiktilarinin bu amaçlara hizmet etmesinden dolayi sahsen oldukça heyecan duyuyorum. Bu vesileyle projenin yürütülmesinde görev alan Belediyemiz personeline ve uzmanlarimiza tesekkür ediyor, basarilar diliyorum.”

Proje çiktilari ve gelecek planlar konusuldu

Toplantinin devami ve son bölümünde SKUP çalismalari kapsaminda yapilan çalistay, rapor ve anket sonuçlari katilimcilar ile paylasildi. SKUP sürecinde aktif olacak yapi taslarinin yani sira gelecek süreçte yürütülecek çalismalarda beklenen proje çiktilari konusuldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile