Kentte 11 Aylık Dönemdeki İhracat

Kocaeli, geçen yılın Ocak-Kasım döneminde gerçekleştirdiği 10,8 milyar dolar ithalat değeri ile iller dağılımında 2'nci sırada yer aldı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Ocak-Kasım döneminde en fazla ithalat yapan iller sıralamasında 2'nci sıradaki yerini koruyan Kocaeli, ithalat değerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,7 azaltmasına rağmen gerçekleştirdiği 10 milyar 835 milyon 793 bin dolar ithalatla iller dağılımında yine ikinci sırada yer aldı.

Bu rakamlarla Kocaeli, Türkiye genelindeki toplam ithalat değerinin yüzde 5'ini karşılarken, ithalat yapan firma sayısı bakımından ülke genelinde 5'inci sırada yer aldı.

Kentte ithalat yapan firma sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,2 artarak bin 338'e yükseldi. İhracat yapan firma sayısı da önceki döneme göre yüzde 12,2 artarak bin 189 oldu.

Kocaeli, Ocak-Kasım döneminde, bin 189 ihracatçı firmanın gerçekleştirdiği 11 milyar 505 milyon 140 bin dolar ihracat değeri ile ithalat rakamının üzerine çıktı. Böylece kentteki ihracat-ithalat farkı 669 milyon 347 bin dolar olarak gerçekleşti.

Muhabir: İbrahim Aktaş

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile