Kenya'daki Alışveriş Merkezine Saldırı

Kenya'nın başkenti Nairobi'de geçen hafta cumartesi günü bir alışveriş merkezine düzenlenen terörist saldırı, Kenya Meclisi'nin Hristiyan ve Müslüman üyeleri tarafından şiddetle kınandı.

Kenyalı Hristiyan ve Müslüman milletvekilleri, Wesgate alışveriş merkezinde incelemelerde bulunduktan sonra yaptıkları açıklamada, terörün din ve inancın bir parçası olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, saldırıda Hristiyanlar ile Müslümanların birlikte can verdiklerine işaret etti.

Milletvekilleri ayrıca, ABD ve İngiltere'yi, vatandaşlarına ''Kenya'yı mecbur kalmadıkça ziyaret etmemeleri yönünde'' yaptıkları uyarı nedeniyle eleştirdi.

-Dadap Mülteci Kampı

Kenya Meclisi Savunma Komitesi'nin Müslüman üyesi Abbas Şehik Muhammed, terörist saldırıyı düzenleyenlerin İslam ile bağdaşlaştırılmak istenmesinden ve saldırının Müslümanlara fatura edilmesinden Kenyalı Müslümanların büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Kenya'da Hristiyanlar ile Müslümanların yüzyıllar boyu barış içinde yaşadıklarına değinen Şehik Muhammed, ülkedeki sosyal barış ve huzurun bozulmasına asla izin vermeyeceklerini belirtti.

Somali'deki iç savaş nedeniyle Kenya'ya sığınanların kaldığı Dadap Mülteci Kampı'nda terörizmin altyapısının atıldığını savunan Muhammed, 600 bin mültecinin kaldığı kampın Birleşmiş Milletler gözetiminde en kısa zamanda boşaltılması gerektiğini dile getirdi.

-Alışveriş merkezi hala basına açılmadı

Öte yandan, saldırının üzerinden 10 gün geçmesine rağmen Wesgate alışveriş merkezi hala basın mensuplarına açılmadı. Etrafı paravanlarla çevrili merkezde enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Wesgate alışveriş merkezinin giriş kapısının önüne geçici olarak kurulan anıt, terör kurbanlarının yakınları tarafından ziyaret ediliyor.

Terör mağdurlarının resimleri ve özel eşyalarının da bulunduğu bu alana gelen ziyaretçiler çiçek bırakarak, mum yakıyor ve yakınları için dua ediyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile