Kenya Ticaret Bakanı Da Fuar'daydı

Kenya Ticaret Bakanı Da Fuar'daydı

81. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda uzun yıllardır delegasyon düzeyinde katılan Kenya, bu kez İzmir Fuarı’nda aktif olarak yer aldı.

Kenya Ticaret Bakanı Moses Wetangula, Kenya Büyükelçi Vekili Lindsay Kiptiness ve Kenya heyetine eşlik eden Devlet Eski Bakanı Kürşat Tüzmen, İZFAŞ Genel Müdürü V. Mehmet Şakir Örs’ü ziyaret etti. Heyet, ziyaret sonrası İzmir Fuarı’nı gezdi. Kenya’nın İzmir Fuarı’na bakan düzeyinde ziyareti ve aktif katılımından dolayı memnun olduklarını belirten İZFAŞ Genel Müdürü V. Örs, Kenya ile ticari ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini söyledi.

Kenya Ankara Büyükelçiliği’nin yeni açıldığını öğrendiklerini ve bunun da sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Örs, Biz sayın bakanın ziyaretinin, ilişkilerimizin daha da gelişmesi için yeni bir başlangıç yaratmasını diliyoruz, her türlü işbirliği yapmaya hazırız” dedi.

Örs, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Küreselleşmenin yaşandığı günümüz dünyasında ne kadar farklı coğrafyalarda olunursa olunsun, ülkelerin daha da yakınlaştığını görmekteyiz ve yaşamaktayız. Bizim dost ülkelerle aramızdaki ilişkileri geliştirmek için İzmir Fuarı önemli bir platform. Kenya’nın bu platformda yer alması güzel bir yaklaşım. Kenya’nın bu yıl fuarımıza aktif olarak katılması ve stant açması da fuarımıza renk kattı. Biz önümüzdeki süreçte, Kenya’yı hem İzmir Fuarı’nda hem de ihtisas fuarlarımızda daha aktif olarak görmeyi diliyoruz. Fuarımızı uzun yıllar sürdürmek istiyoruz ve uluslararası yönünü daha fazla güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu yıl gerek konuk delegasyonların, gerekse ülkelerin gösterdiği ilgi hedefimize bizi daha da yaklaştırdı. Fuarımızın açılışında ve bugüne kadar 70’e yakın delegasyon bizimle oldu. 15 ülkeden bakan düzeyinde katılım bizi onurlandırdı." Hem moral vermek, hem de ekonomik, sosyal destek vermek amacıyla İzmir Fuarı’na geldiklerini belirten Kenya Ticaret Bakanı Moses Wetengula, "Fuar’da birçok şirket Kenya’ya ilgi gösteriyor, bu da bize güç veriyor, ilginin daha da artacağı düşüncesindeyim. Ankara Büyükelçiliği bir ay önce açıldı, ilişkilerimizin daha da iyi olacağını ve daha fazla işbirliği yapacağımızı düşünüyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile