Kepez Belediyesi Ekim Ayi Meclis Toplantisi Gerçeklesti

Kepez Belediyesi Ekim Ayi Meclis Toplantisi Gerçeklesti

Kepez Belediye Meclisi’nin Ekim ayi toplantisinda 2’si önerge olmak üzere toplam 25 gündem maddesi görüsüldü. Kepez Meclisi ilçeye kazandirilacak yeni bisiklet yollarindan yeni yesil alanlara kadar birçok konu karara baglandi.

Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, baskanliginda gerçeklesen Ekim Ayi meclis toplantisi saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Belediyenin 2022 yili Performans Programi tasarisi ile 2022 yilini izleyen iki yila ait Bütçe Tasarisi görüsülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna, Fabrikalar Mahallesi’ndeki Balik Pazari içerisindeki 30 adet dükkanin 10 yila kadar kiraya verilip verilmeyecegi hususu da mülkiyeti degerlendirme ile plan ve bütçe komisyonlarina oy birligiyle sevk edildi. Meclis toplantisinda 2 tane ambulansin Antalya Il Saglik Müdürlügü tarafindan belediyeye bedelsiz sartsiz devrinin yapilmasini öngören madde de oy birligiyle kabul edildi.

“Araç müzesine 1991 model araç “

Gündemin 8. maddesinde bir açiklama yapan Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, “Bilindigi üzere; turizme de bir katki olsun, sehrin kültürel mirasini da yansitsin diye açmis oldugumuz Kent Müzemiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’na hatira olarak, 98. Yilina bir armagan olarak kapilarini açacak. Sehrin hatiralarini sadece bir müzenin içine sigdiramadik. Özellikle arabalar üzerinden de anlatilmasi gereken bir hatira vardi. O hatiralari anlatirken de, sehir müzesinin tamamlayicisi olmasi bakimindan da bir de araba müzesi yaptik. Araba müzesi klasik bir araba müzesi degil, arabanin tarihini anlatan degil, sehrin hatiralarini yasatan önemli bir müze oldu. Bu gündem maddemiz de, bir bagisçimiz tarafindan 1991 model bir aracin müzede bagislanmasiyla alakali “ dedi.

Baskan Tütüncü’nün konusmasinin ardindan Mercedes Benz 600 SEL marka araç, müzede sergilenmek amaciyla bedelsiz ve sartsiz hibe edilmesi konusu görüsülerek oy birligiyle kabul edildi.

“Kültür sanat etkinlikleri için salon”

Meclis gündeminde; Kepez Belediyesi ile Türk Ocaklari Antalya Subesi arasinda ortak hizmet projesi yapilmasi konusu da görüsüldü. Söz alan Baskan Tütüncü, “Türk Ocaklari Idari binasi ilçemizdedir. Hemen onun arkasindaki parkinda düzenlemesini yapmak suretiyle Türk Ocaklari Parki olarak tesmiye etmistik. Türk Ocaklarimiz, sonrasinda kültür ve sanat etkinliklerini yapabilecekleri bir salona ihtiyaçlari olduklarini ve o parkin içerisinde salon meydana getirilmesini arzu ettiler. Bizde Türk Ocaklarinin etkinliklerinde kullanilmasi için, ayni zamanda ilçemizin bati mahallelerine de, üniversiteler muhitine de hizmet verecek sergi, dinleti, konferans gibi çalismalarin yapilabilecegi salonun insaati tamamlandi” diye konustu.



“Kepez’e bisiklet yollari”

Mecliste, Fevzi Çakmak, Ünsal, Esentepe ve Hüsnü Karakas Mahallelerinde 9 kisiye arsa tahsisi yapilmasi ile ilgili gündem maddesi de oy birligiyle kabul edildi. Gündem maddesinin kabulü öncesinde meclis üyelerini bilgilendiren Baskan Tütüncü, “ 2021 yilinda ve 2022 yilinin ilk çeyreginde olmak üzere Kepez’e 25 kilometrelik bir bisiklet yolu hatti olusturmayla alakali planlamamiz oldu. Bu yeni açtigimiz yollardan da istifa etmek, iyi bir gezinti, spor yolu olacak bu bisiklet yollarini ilçemize kazandirmak istiyoruz. Bu çalismayi çok heyecan verici olarak buluyoruz” dedi.



“Düdenbasi Mahallesi’ne yesil alan”

Düdenbasi Mahallesi’nde yesil alanlarin artirilmasina yönelik gündem maddesi de oy birliyle kabul edildi. Meclis gündemine önerge ile gelen 24. madde geregince; DokumaPark’in kültür sanat adasina dönüstürülmesi sürecine, Lyrboton Kome Antik Kenti’nin gün yüzüne çikarilmasi ve Kepez’e kazandirilan müzelere özel katkilarindan dolay Akdeniz Üniversitesi Ögretim Üyesi Nevzat Çevik’e fahri hemsehrilik payesi verilmesi karari da oy birligiyle kabul edildi.

“Müzeler kenti DokumaPark”

Dokuma alaninda bilim merkezine Antalya Bilim Merkezi, eski trafo merkezindeki kütüphaneye Cemil Meriç Kütüphanesi, çocuklara yönelik hizmet verecek kütüphaneye Dr. Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesi, tamamina yakini hayirsever bagislariyla kurulan nostaljik araçlar müzesine Antalya Araba Müzesi, binlerce oyuncagi barindiran Oyuncak Müzesine Anadolu Oyuncak Müzesi, kahraman sehitlerin yad edildigi sehitler müzesine Anadolu Sehitler Müzesi, Dokuma Fabrikasinin idari binasinin restore edilerek kent belliginin yasatildigi müzeye de Bir Zamanlar Antalya Kent Müzesi verilmesi önergesi de meclis üyeleri tarafindan oy birligiyle kabul edildi.

Kepez Belediyesi meclisi bütçe komisyonunda alinan kararlarin görüsülmesi için 14 Ekim Persembe günü 2. kez toplanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile