Kepez Belediyesi'nden Spora Dev Yatirim

Kepez Belediyesi'nden Spora Dev Yatirim

Gençlik ve Spor Bakanligi ile Kepez Belediyesi isbirliginde ilçeye son 15 yilda 55 spor tesisi kazandirildi. 24 okulda spor salonu olusturulurken, 5 mahalledeki butik spor salonlarinin insaati ise devam ediyor.



Yogun bir genç nüfusun bulundugu Kepez ilçesinde, spor alaninda önemli yatirimlara imza atildi. Özellikle son 15 yilda spor alanindaki tesislesme zirve yapti. Ilçenin dört bir yanina 55 spor tesisi insa edildi. Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, çocuklara ve gençlere verdigi degeri yatirimlarina da yansitti. Ilçeye 140’a yakin okul yapilmasini saglayan Baskan Tütüncü, genç nüfusu, kütüphane, bilim merkezi, drag pisti, müzeler ve festivallerin yani sira sporla da bulusturdu.

Milli Egitim Bakanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi ile Kepez Belediyesi el ele vererek, ögrenciler, amatör takimlar ve bireysel sporcular için modern spor alanlari olusturdu. Üç kurumun güçlerini birlestirmesiyle aralarinda Kuzeyyaka Mahallesi sentetik çim saha, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi çok amaçli spor salonu ile Kültür Mahallesi Özgecan Aslan Gençlik Merkezi’nin bulundugu 55 spor tesisi ilçeye kazandirildi.

"Tesislesmeye katki"

Çocuklarin ve gençlerin sosyal zamanlarini spor yaparak degerlendirmesi ve saglikli büyümeleri için tesislesmeye önem veren Kepez Belediyesi de, Hasan Dogan Stadi, Kuzeyyaka sentetik zeminli saha, Varsak çim saha, Adnan Menderes Olimpik Yüzme Havuzu, Turgut Özal Spor Salonu, Fabrikalar Mahallesi açik yüzme havuzu, tenis kortlari ve semt spor sahalarinda binlerce çocuga ve gence spor yapma imkani sunuyor.

Kepez Belediyesi, ögrencilerin beden egitimi derslerini kapali, temiz ve konforlu ortamlarda yapabilmesi için de Beskonaklilar Ortaokulu, Varsak Imam Hatip Ortaokulu, Mimar Sinan Ortaokulu ve Yildirim Beyazit Ortaokulu bahçelerine spor salonu insa etti.

"27 okula spor alani"

Antalya Gençlik ve Spor Il Müdürlügü (GSIM) de, belediyenin okullarda spor tesisi yapmasina güçlü bir destek verdi. GSIM, 27 okula karate, jimnastik, taekwondo, okçuluk ve masa tenisi, savunma sporlari branslarinda salonlar yapti.

Milli Egitim Bakanligi, geçtigimiz yillarda Kepez ilçesinde 11 lisenin bahçesine spor salonu insa etti. Kepez Belediyesi ise 4 ortaokulu spor salonuyla bulusturdu. GSIM’in yatirimiyla ilçede 5 mahalleye daha spor salonuna kavusuyor. Butik spor salonlari, Ünsal Mahallesi ile Çankaya Mahallesi Fatih Selek Ali Isikhan Ortaokulu, Atatürk Anadolu Lisesi, Nebi Güney Imam Hatip Ortaokulu ve Ayten Çagiran Çok Programli Lise’nin bahçelerinde yükseliyor. Insaatlari baslayan butik spor salonlarinin 2024 yilinin ilk çeyreginde hizmete alinmasi planlaniyor.

Kullanim alanlari 600 metrekare olan salonlarda,96 kisilik oturma alani, 2 adet soyunma odasi, 1 adet hakem odasi ve 1 adette engelli soyunma odasi bulunuyor.

"1 salondan onlarca salona"

Kepez Belediyesi, imar plani destegi spor salonlarinin yapilmasina katki sagladi. Baskan Hakan Tütüncü, açiklamasinda Kepez’i; egitim, spor, saglik, kültür ve sanat sehri yapmayi vaat ettiklerini hatirlatti.

Artik Kepez’in egitim, spor, saglik, kültür ve sanat sehri oldugunun altini çizen Baskan Tütüncü, açiklamasinin devaminda sunlari kaydetti: “Ilçemizde yogun bir genç nüfus var. Gençlerimizi, çocuklarimiz i, bilimle, bilgiyle, kültür ve sporla gelecege tasimak arzusundayiz. Bu amaca hizmet edecek tesisleri, çalismalari 15 yillik görev süremizde yaptik, yapiyoruz. Genç nüfusumuzun saglikli büyümesi, dinlenme zamanlarini sporla degerlendirmesi için de spor alaninda tesislesmeye özel bir önem verdik. Profesyonel ve amatör sporlar için tesisler yaparken, Milli Egitim Bakanligimiz, Gençlik ve Spor Bakanligimizin destegiyle okullarimiza spor salonlari kazandirdik. Bu salonlardan gelecekte milli takimlarimizda görev alacak nice yeteneklerin yetisecegine inaniyorum. Göreve geldigimde Kepez’de bir tane spor salonu vardi. Simdi Kepez’de 30’dan fazla spor salonu var. Yeter mi? Yetmez. Biz zamanla ve kendisiyle yarisan bir belediyeyiz. Bu rakami, daha da yukariya tasimak için çalisiyoruz. “
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile