Kepez'de Kolon Denetimi

Kepez'de Kolon Denetimi

Kepez Belediyesi vatandaslarin can ve mal güvenligini saglamak amaciyla zemin katinda genis hacimli is yeri bulunan yapilari mercek altina aldi.

Kepez Belediyesi ekipleri, ilçede zemin katinda genis hacimli is yeri bulunan yapilarda kolon kesme islemi yapilip yapilmadigina dair kontroller gerçeklestirdi. Kepez Belediyesi Imar ve Sehircilik Müdürlügü’ne bagli ilgili teknik personelin katilimi ve Zabita Müdürlügü ekipleri isbirligiyle binalarin kolonlari kontrol edildi. Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, özellikle depremden sonra vatandaslardan gelen talepler istikametinde binalarda herhangi bir kolon kesikligi olup olmadigi yönündeki denetimlerin hizli bir sekilde sürdürüldügünü söyledi.



1999’dan sonra deprem mevzuati

Özellikle altinda genis is yerlerinin oldugu binalarin basta olmak üzere belediye olarak rutin kontrollerinde hizli bir biçimde sürdürüldügünü belirten Baskan Tütüncü, “1999’dan sonra yapilan yapilarin deprem yönetmeliklerine, deprem mevzuatina göre insa edilmis olmasindan dolayi, 1999 öncesi binalara göre mukayese edilemeyecek kadar saglam oldugu bir gerçek. Ancak binanin tasiyici kolonlarini çesitli sebepler nedeniyle oradaki kullanicilar tarafindan kesilirse o zaman bu binanin statigini etkiliyor” dedi.



Kolon kesilmesi tehlike arz eder

Yapilarin kolonlarinin kesilmesinin depreme dayanikliligi etkiledigini bildiren Baskan Tütüncü, “Deprem olsa da olmasa da bir tehlike arz ediyor. Böyle bir problemin olup olmadigina dair belediyemiz ekipleri büyük bir çalismayla depremden sonra özelikle bina altlarinda büyük is yerlerinin yani genis hacimli is yerlerinin oldugu mekanlarda denetlemelerini sürdürüyor. Herhangi bir problemin görülmesi durumunda da yasanin ilgili mevzuatin emrettigi her ne varsa bunlarin hepsi getirildi, getiriliyor ve getirilecek. Depremden sonra toplum olarak bunlara hassasiyetimiz daha da fazlalasti. Vatandaslarimiz Oturduklari binada kolon kesigi olup olmadigini merak ediyor. Hem vatandaslarimizin sikayetlerini degerlendiriyor, hem de reysen yapmis oldugumuz kontroller var. Bu kontrollerin bir toplumsal bilincin olusmasi anlaminda da çok önemli oldugunu düsünüyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile