Kepez'den Kurban Pazari Hizmeti

Kepez'den Kurban Pazari Hizmeti

Kepez Belediyesi, kurbanlik satislarinin sorunsuz ve saglikli bir ortamda yapilabilmesi amaciyla ilçede iki noktada ‘geçici canli hayvan satis yeri’ kuruyor. Çamlica Mahallesi’ndeki büyükbas hayvan satis pazari, 13 Mayis’ta Antalyalilara hizmet vermeye baslayacak.

Kepez’de kurban bayrami hazirliklari basladi.

Kepez Belediyesi, vatandaslarin ve besicilerin alisverislerini sorunsuz ve saglikli bir sekilde yapabilmesi amaciyla ilçede kurban satis yerleri olusturuldu. Kepez Belediye Encümeni’nin karari ve Baskan Vekili Refik Emre Altekin’in onayiyla ilçenin iki bölgesinde kurban satis yeri belirlendi. Çamlica Mahallesi Köseler Caddesi’nde büyükbas, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde ise küçükbas hayvan pazari kuruldu. Pazar alanlari için nüfus yogunlugunun az oldugu bölgeler tercih edildi. Pazar yerleri, yurdun dört bir yanindan gelecek olan besicilere tahsis edilmeye baslandi.

Pazarin bakim ve onarimi yapiliyor

Kepez Belediyesi, Çamlica Mahallesi’nde kurulan yaklasik bin 500 büyükbas hayvan kapasiteli geçici hayvan pazarini kurbanlik satisina hazirliyor. Bu kapsamda Kepez Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, pazar alaninin içerisindeki yollari yeniden düzenledi.

Greyder yardimiyla, kamyonlar tarafindan getirilen kirik asfalt malzemesi yola serildi. Daha sonra silindir makinesiyle bu malzeme sikistirilarak, yolun zemini saglamlastirildi. Zabita Isleri Müdürlügü ekipleri de, canli hayvan satis yerindeki sosyal tesislerin bakim ve tamiratini gerçeklestiriyor.

Pazarda kurbanlik satisi 13 Mayis’ta basliyor

Baskan Vekili Altekin, olusturduklari geçici canli hayvan satis yerleriyle vatandaslara ve yurdun dört bir yanindan gelen besicilere huzurlu ve saglikli bir ortamda alisveris yapabilme imkâni sunacaklarini söyledi.



Kurbanlik hayvan satisinda vatandaslarin ve esnafin magdur olmamasi için gerekli olan hazirliklari yaptiklarini aktaran Altekin, Çamlica Mahallesi’ndeki büyükbas hayvan pazar alaninda kurbanlik satisinin 13 Mayis’ta baslayacagini kaydetti.

Altekin, Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki küçükbas hayvan pazarinin ise önümüzdeki günlerde hizmete açilacagini dile getirdi.

Kent sakinlerinin, hayvan pazarlarina kolay bir sekilde ulasabilmesi için bulvarlara ve caddelere yön tabelalari konulacagi da ifade edildi.

Belediye pazarin ihtiyaçlarini karsiliyor

Kepez Belediyesi, vatandaslarin ve besici esnafinin taleplerini karsilanmasi amaciyla pazar alanlarinda zabita ekibi görevlendiriyor. Besicilerin su ve elektrik ihtiyacini karsilayacak olan Kepez Belediyesi, pazar alani ile çadirlarin rutin temizligini de yapiyor. Il disindan gelen besicilerin zorluk yasamamasi için kurban satis alanlarinda temel ihtiyaçlarin karsilanacagi bölümler bulunuyor. Kurbanlik satis yerlerinde zabita noktasi, mescit, market, lokanta, banyo ve dinlenme bölümlerinden olusan prefabrik yapilar ile otopark alani ve farkli noktalara kurulan tuvaletler yer aliyor.

Kepez Belediye Baskani Mesut Kocagöz’ün ilçeye vaat ettigi 107 proje arasinda yer alan ‘canli hayvan borsasi’ ile de ilçedeki yerel hayvancik sektörünün desteklenmesi ve canli hayvan ticaretinin kolaylastirilmasi amaçlaniyor.

Proje kapsaminda hayvan satislari ve alimlari için düzenlenmis, modern ve hijyenik sartlara sahip bir pazar alani olusturulacak. Canli hayvan borsasi, hayvan sagligi standartlarina uygun sekilde isletilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile