Kepez'e 'Girit Evi Müzesi' yapılacak

Antalya'daki Giritli göçmenlerin, kültürlerinin yaşatılabilmesi ve gelecek kuşaklara taşınabilmesi amacıyla Kepez ilçesindeki bir parkın içerisinde Gi

Antalya'daki Giritli göçmenlerin, kültürlerinin yaşatılabilmesi ve gelecek kuşaklara taşınabilmesi amacıyla Kepez ilçesindeki bir parkın içerisinde Girit Evi Müzesi kurulacak.

Osmanlı tarafından, Türk kültürünü yaymak amacıyla Karaman'dan Girit'e gönderilen ve mübadele sonucu 20. yüzyılın başlarında Anadolu'ya geri dönen Antalya'daki Girit göçmenleri piknikte bir araya geldi. Duacı köyünde düzenlenen pikniğe Kepez Belediye Başkan Hakan Tütüncü de katıldı.

Antalya'nın farklı bölgelerden insanların bir araya geldiği bir şehir olduğunu belirten Başkan Tütüncü, Girit göçmenlerinin Şarampol semtinde kendi adlarıyla anılan bir mahallede yaşadıklarını hatırlatarak, son yıllardaki fiziki şartlar sebebiyle buradaki tek katlı evlerin önünde akşam sohbetlerini yapamaz hale geldiklerini belirtti.

Giritli kültürünün yaşatılabilmesi için tarihi nitelikteki evlerin korunabilmesi için mahalleye özgü bir imar çalışması yapılabilmesini arzu eden Tütüncü, Şarampol'de bir Giritli evinin müze yapılabilmesi imkânı olursa gereken desteği sağlayacağına söz verdi. Bunun olmaması durumunda Kepez'deki bir parkta belediye olarak, kendine özgü mimarisiyle tek katlı bir 'Girit Evi Müzesi' kuracaklarını dile getiren Tütüncü, "Antalya'da yaşayan Giritliler de bu evi sahiplensin, yaşatsınlar ve kültürlerini geleceğe taşısınlar. Böylece bir medeniyet tasavvuru içerisinde adım atmış ve şehrimiz içerisinde var olan bir güzelliği ön plana çıkarmış oluruz." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile