Kepez Meclisi Mali Krizi Çözdü

Kepez Meclisi Mali Krizi Çözdü

Kepez Belediyesi Meclisi toplantisinda meclis üyeleri, önceki yönetim döneminde açilan bazi davalardan dolayi belediyeye haciz yapilmasi islemini kredi teminat mektubu ile çözdü.

Kepez Belediye Meclisi’nin mayis ayi toplantisinda 9 gündem maddesi görüsüldü. Meclis toplantisinda önceki yönetim döneminde belediye aleyhine adli ve idari yargi makamlarinca açilan davalar sonucunda belediyenin tüm banka hesaplarina uygulanan haczi kaldirmak için 100 milyon TL’ye kadar yurt içinde yerlesik kamu ve özel bankalardan teminat mektubu alinmasina iliskin madde oy birligiyle kabul edildi.

Gündem maddelerine geçilmeden önce söz alan Belediye Baskan Vekili Altekin, “Kepez Belediye Baskanimiz Mesut Kocagöz’ün sizlere selam ve sevgilerini iletiyorum. Kendisi mecliste alacagimiz kararlarin Kepez halkimiz için hayirli olmasini diliyor ve hepinize selamlarini sunuyor” dedi.

Nisan ayi toplantisinda alinan kararlarin görüsülmesi ve oylanmasinin ardindan 2023 yili tasinir kesin hesabi ile 2023 yili bütçe kesin hesabinin görüsülmesine geçildi. Ilk oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilen tasinir kesin hesabi ile bütçe kesin hesabi meclisin ikinci oturumunda komisyondan geldigi sekliyle oy birligiyle kabul edildi.

Meclis gayri nakdi kredi yetkisi verdi

Mayis ayi meclis toplantisinin bir diger gündem maddesi de gayri nakdi kredi teminati oldu. Önceki yönetim döneminde belediye aleyhine adli ve idari yargi makamlarinca açilan davalarda ödeme yapilmasi için davalarin kesinlesmesi bekleniyordu. Ancak ilk derece mahkemesi karalari ile çikan bedeller davaci taraflarca kesinlesme sarti beklenilmeksizin icraya konu edildi. Kepez Belediyesi’nin tüm banka hesaplarina, tasinir ve tasinmazlarina, 3. kisilerdeki alacaklarina haciz konuldu. Kepez Belediyesi, bu konudaki magduriyetin önüne geçilebilmesi ve söz konusu davalarin kesinlesmesine kadar geçecek sürede kullanilmak üzere 100 milyon TL’ye kadar yurt içinde yerlesik kamu ve özel bankalardan teminat mektubu alinmasi için meclisten yetki istedi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun onay verdigi rapor mecliste görüsülerek, oy birligiyle kabul edildi.

Meclisin 1. oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilen gündem maddeleri, meclisin 2. oturumunda oy birligiyle kabul edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile