Kepez Mehmet Akif Mahallesi'ne Yeni Cami

Kepez Mehmet Akif Mahallesi'ne Yeni Cami

Kepez Belediyesi, ilçede ekonomik ömrünü tamamlayan camileri, hayırsever işbirliği ile yenileme projesinin ikinci uygulamasını Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde gerçekleştiriyor.

Kepez Belediyesi, hayırsever eliyle gerçekleştirilecek yenileme çalışmasının ilk uygulaması Düdenbaşı Mahallesi’ndeki Konyalılar Camii’nde yaptı. Gecekondu yapılaşmasının ve nüfusun az olduğu 1979’da yapılan cami, gecekonduların yerini çok katlı binaların almasından sonra talebi karşılayamaz hale geldi.

Protokol yoluna tarihi cami

Mahalle sakinleri de Başkan Hakan Tütüncü’den hizmet ömrünü tamamlayan caminin yenilenmesini talep etmişti. Başkan Tütüncü de bu talebi olumlu karşılamış, belediye ve vatandaş desteği ile yıkılan caminin yerine, yenisinin yapımına geçtiğimiz aylarda başlanılmıştı.

Antalya’nın protokol yolu olarak bilinen Gazi Bulvarı’ndaki yeni Konyalılar Camii, Mimar Sinan tarafından İstanbul Fatih’te yapılan Sokullu Mehmet Paşa Camisi’nin bir mimari modeli olacak. Başkan Hakan Tütüncü, hizmet ömrünü tamamlayan camilerin yenilenmesi projesinin ikincisini Düdenbaşı Mahallesi gibi aynı kentsel dönüşümü yaşayan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde gerçekleştiriyor. Tapu tahsisi ve kat artışı çalışmaları sonrası gecekonduların yerini çok katlı binaların aldığı mahalledeki, 1980 yılında yapılan Sütçüler Yeni Camii de yenileniyor. Kentsel dönüşüm sonrası artan nüfus karşısında kapasitesi yetersiz kalan caminin yerine, belediye, vatandaş işbirliği yeni bir cami inşa edilecek. Kepez Belediyesi tarafından mimari projesi hazırlatılan caminin yapımına önümüzdeki günlerde başlanılacak.

Temeli yakın bir tarihte atılıyor

Caminin yapımıyla yakından ilgilenen Başkan Hakan Tütüncü, “Yeşilırmak Caddesi üzerindeki Sütçüler Yeni Camii, mahallenin gecekondu döneminde yapılmıştı ve eskimişti. Mahalle muhtarımız, bu caminin yerine yeni bir caminin yapılmasını talep etmişti. Biz de tamam dedik. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel, caminin imar kararlarını Büyükşehir Meclisi’nden jet hızında geçirdi ve Kepez Belediyemiz plan ve projesini hazırladı. Önümüzdeki günlerde inşallah yeni caminin temelini atacağız.”

Mahallenin vitrinine güzel bir cami

Başkan Tütüncü, kenti yenilerken, ekonomik ömrünü tamamlayan camileri de yenilediklerini anımsatarak, “Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne yeni cami sözümüz vardı. Yeşilırmak Caddesi üzerindeki cami yıkılacak. Bu caminin yerinde belediyemiz, mahallemiz, hayırsever işbirliği ile güzel bir camii vücut bulacak. Yeşilırmak Caddesi, Kepez’in ana arterlerinden birisi ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin batı yüzü bu caddeye bakıyor. Mahallenin vitrininde güzel bir cami olması bölgeyi daha estetik hale getireceğini düşündük. Eskiyen camimizin yerine, sosyal imkanların daha fazla olduğu yeni bir cami inşa ederek, mahalleli hemşehrilerimize bambaşka bir güzelliği yaşatmış olacağız.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile