Kepezli Çocuklara Kodlama Eğitimi Verilecek

Kepez Belediyesi tarafından kodlama için eğitim projesi başlatıldı.

Kepez Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ilçede 22 okulda bilişim sınıfları açılmasının ardından bilgisayar yazılımının ilk adımı olan kodlama için eğitim projesi başlatıldı.

Kepez Belediyesi ile İlçe Milli Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında projede görev alacak gönüllü öğretmenler için kodlama eğitimi düzenledi. Türkiye'de kodlama eğitimi alanında uzman olan firmaların eğiticileri tarafından öğretmenlere profesyonel kodlama dersi veriliyor.

Eğitim tamamlandıktan sonra Esentepe Mahallesindeki Amir Ateş Semt Konağı'nda kodlama atölyesi açılacak. Kodlama eğitimini tamamlayan öğretmenler, bu merkezde Kepezli çocuklara kodlamayı, bilgisayar yazılımını, web sitesi oluşturmayı ve robot yapmayı öğretecek.

Ortaokul öğrencileri ile başlayacak olan kodlama eğitimi, daha sonra ilkokul ve lise kademelerini kapsayacak. Yaklaşık 6 ay sürecek kodlama eğitimin ardından öğrenciler, öğrendiklerini bilim şöleninde sergileyecekler.

Kepez belediye Başkanı Hakan Tütüncü de konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, eski Dokuma Fabrikası yerleşkesi içerisinde TÜBİTAK işbirliği ile Akdeniz bölgesinin ilk bilim merkezinin kurulacağını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Belediye olarak 22 okulda bilişim sınıfları açtık. Şimdi de kodlama eğitimiyle çocuklarımıza bambaşka bir ufuk açıyoruz. 22 okula kazandırdığımız bilişim sınıfları, sadece bilişim sınıfı olmakla kalmayacak bunun yanında kodlama eğitimin bir alt yapısını teşkil edecek. Antalya'da olmayan teknik imkanları Kepez'in çocuklarına hazırlıyoruz. Sadece Kepez'in çocukları değil, bu projemizin Antalya'nın bütün çocuklarına hizmet vermesini arzu ediyoruz. Antalya'da örnek ve ilk olacak kodlama eğitimini Kepez'de başlatacağız."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile