Kepsut 125. Yil YBO'nun Avrupa Serüveni Devam Ediyor

Kepsut 125. Yil YBO'nun Avrupa Serüveni Devam Ediyor

Balikesir’in Kepsut ilçesinde Müzik Ögretmeni Nuri Dagdelen’in kurdugu “Hayatin Ritmini Yakala” grubuyla ismini tüm dünyaya duyuran 125. Yil Yatili Bölge Ortaokulu’nun ögrencileri, Avrupa Birligi destekli Erasmus+ programi çerçevesinde Italya’ya gitti.

AB destekli Erasmus+ programi çerçevesinde “Adaptif Ögrenme ile Dijital Egitime Haziriz” projesini yürüten Kepsut 125. Yil Yatili Bölge Ortaokulu’nda görevli ögretmenler, Italya’nin Brescia sehrindeki alti günlük kursu basariyla tamamlayarak sertifikalarini aldi. Okul ziyaretlerinde de bulunan ögretmenler, Italya’nin egitim sistemi, egitimde yenilikçi uygulamalar, Covid-19 tedbirleri ve uzaktan egitimle ilgili bilgiler de aldilar. Ögretmenler ayrica Venedik, Verona, Milano, Sirmione/Garda Gölü’nü ziyaret ettiler. Projenin tamamlanmasinin ardindan 22-28 Mayis tarihleri arasinda da Hayatin Ritmini Yakala grubundan 8 ögrenci, Italya’ya giderek isbasi gözlem, okul ziyaretleri, konserler ve kültür gezilerine katilacak.

“Italya’nin farkli sehirlerinde konser verecegiz”

Balikesir’in ismini tüm dünyaya duyuran Hayatin Ritmini Yakala grubuyla Almanya, Gürcistan, Kazakistan, Fransa, Hollanda ve Belçika’ya ögrencileriyle birlikte giderek konserler düzenleyen Müzik Ögretmeni Nuri Dagdelen, “Okulumuzda ilk kez yürüttügümüz Erasmus+ projesi ile ögrencilerimiz yedinci kez farkli bir ülke görecekler ve hem egitim hem kültürel anlamda kendilerini gelistirecekler. Ayrica daha önce Fransa’nin sembolü Eyfel Kulesi’nin önünde, Belçika’nin baskenti Brüksel’deki Grand Place Meydani’nda ve Hollanda’nin baskenti Amsterdam Dam Meydani’nda verdigimiz gibi Italya’nin farkli sehirlerinde de konserler verecegiz. Ögretmen hareketliligini tamamladik ve ülkemize döndügümüzde ögrendiklerimizi paylasmak için toplantilar, seminerler, konferanslar düzenleyecegiz. Ekibimize ve ögrencilerimize çok tesekkür ediyorum" dedi.

Proje hakkinda bilgiler veren Okul Müdürü Mehmet Ali Sari ise, "Okulumuz, ögretmenlerimiz ve ögrencilerimiz için çok güzel bir deneyim oldu. Okulumuzda dijital egitim ve çevre konulu düzenledigimiz yarisma ve etkinlikler sayesinde farkindalik olusturduk. Bundan sonra yeni projeler yapmaya, yürütmeye devam edecek, projemizi yayginlastirmak için gerekli çalismalari yapacagiz. Türkiye Ulusal Ajansi’na bu imkâni sagladiklari için çok tesekkür ediyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile