Keramet Köyü'ndeki Termal Su Daha Etkin Kullanılacak

Keramet Köyü'ndeki Termal Su Daha Etkin Kullanılacak

Bursa’nın Orhangazi ilçesine bağlı Keramet Köyü bölgesinde bulunan termal suyun daha etkin kullanımı için çalışmalara başlayan İl Özel İdaresi ekipleri, yerinde incelemelerde bulundu.

Bilal Çelik, Orhangazi Kaymakamı Selman Yurdaer, Kültür ve Turizm Daire Başkanı M. Muharrem Tüfekçi ve Jeotermal Genel Müdürü Hasan Aydın ile birlikte kaplıcaları yerinde inceledi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik başkanlığındaki ekip Keramet köyünde bulunan işletmeyi gezerek Orhangazi-İznik yoluna dökülen termal suyun biran önce kontrol altına alınarak halkın kullanımına sunmak istediklerini söyledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Keramet Kaplıcasını öteden beri bildiğini vurgulayarak, "Burada çok güzel mineralli suyumuz var. Keramet köyü muhtarlığının işlettiği küçük bir işletmemiz var. Bu işletmenin daha düzgün bir hale getirilmesi için Özel İdare olarak bizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda su numuneleri alınarak gerekli incelemeler yapılıyor." dedi.

Su numunelerinin sonuçlarını aldıktan sonra bir kez daha değerlendirme yapacaklarını anlatan Bilal Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: "Çünkü yüzyıllardır burası şifa merkezi olarak değerlendirilmiş ve insanlarımız burada şifa bulmuşlar. İl Özel İdaresi olarak bizlere düşen görevde bu kaynağı en güzel şekilde değerlendirip insanlarımızın sağlık açısından kullanımına sunmaktır. Onun için hazırlıklar teknik elemanlarımız tarafından başlamıştır."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile