Keratokonus Hastaligi Ve Kornea Çapraz Baglama Tedavisi

Keratokonus Hastaligi Ve Kornea Çapraz Baglama Tedavisi

Eskisehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tip Fakültesi Göz Hastaliklari Anabilim Dali ögretim üyesi Doç. Dr. Eray Atalay Kurumsal Iletisim Uygulama ve Arastirma Merkezi tarafindan hazirlanan ESOGÜ Gündem programinda keratokonus hastaligini ve tedavi yöntemini anlatti.

“Kornea çapraz baglama tedavisi”

Keratokonus hastaliginin korneanin ön yüzeyinin sekil degistirmesine yol açtigini ve yüksek astigmatizm ve miyopi ile sonuçlandigini belirten Doç. Dr. Atalay hastaligin görülme sikliginin yüzde 3.5 civari oldugunu söyledi.

Miyopiye uygulanan lazer tedavisinin keratokonus hastaligini ilerlettigini kaydederek erken tedavinin önemine dikkat çekti. Hastaligin erken teshisiyle birlikte korneal çapraz baglama tedavisinin uygulanabildigini belirten Doç. Dr. Atalay söyle konustu:

“Keratakonusun her ne kadar erken tespiti önemli ise de hastaligin ilerlemesinin engellenmesi de ciddi önem tasimakta; bu baglamda korneal çapraz baglama tedavisi uyguluyoruz. Hastanemizde yakin zamanda kamu hastanelerinde bir ilk olarak hem biyomikroskop altinda hem de ameliyathane kosullarinda korneal çapraz baglama tedavisi uygulayabilen bir cihazin teminini sagladik. Bu cihazin kullanima girmesiyle birlikte hem sehrimizde hem çevre illerdeki hastalara hizmet vermeye basladik.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile