Kerimov, Pakistan Başbakanı Gilani’Yi Kabul Etti

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, resmi ziyaret amacıyla Taşkent’te bulunan Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani’yi kabul etti.

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, resmi ziyaret amacıyla Taşkent’te bulunan Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani’yi kabul etti.

Dün öğlenden sonra Taşkent’e gelen Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani’nin bu ülkedeki temasları devam ediyor. Gilani ilk olarak Kerimov tarafından Cumhurbaşkanlığı köşkü ‘Aksaray’da kabul edildi.

Pakistan başbakanını ülkelerinden ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Kerimov, iki ülke arsındaki çok yönlü işbirliğinin bundan böyle daha da gelişeceği inancında olduğunu kaydetti.

Pakistan ve Özbekistan’ın Afganistan’daki istikrasızlığın sona erdirilmesi ve bu ülkenin yeniden huzura kavuşması adına önemli uğraş verdiğine de dikkat çeken Kerimov, Afganistan’da sağlanılacak huzurun sadece kendilerini değil, tüm bölge ülkelerini doğrudan ilgilendirdiğini dile getirdi.

Pakistan Başbakanı Gilani ise öncelikle ziyaret çerçevesinde kendisine ve heyetine gösterilen yakın ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ülkesinin Özbekistan’la olan ilişkileri daha da geliştirmek istediğini belirten Gilani, iki taraf yararına olacak uzun vadeli ilişkileri arzuladıklarını kaydetti. Gilani, Özbekistan’ın denize açılması konusunda ise ulaşımda gereken desteği sağlamaya hazır olduklarını da dile getirdi.



Dün Taşkent Uluslararası Havaalanı’nda Özbekistan Başbakan Şavkat Mirziyoyev tarafından karşılanan Pakistan Başbakanı, temasları kapsamında Özbekistan Yasama Meclisi Başkanı Dilaram Taşmukamedova’yla da bir araya geldi.

Özbek mevkidaşı Mirziyoyev ile birlikte iki ülke ilişkilerinin ele alındığı heyetler arası toplantıya da iştirak eden Gilani, bugün öğleden sonra Özbekistan’ın tarihi kenti Semerkand’a geçecek.



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile