Kerkük Polisi Alarmda

KERKÜK - Kerkük'ün 45 kilometre kuzeybatısındaki Dubiz ilçesinde geçen hafta meydana gelen patlamalar nedeniyle polis, kent merkezindeki güvenlik önlemlerini arttırdı.

Kerkük Polis Müdürü General Cemal Tahir, Genel Müdürlük binasında düzenlediği basın toplantısında kentin güvenlik durumunu değerlendirdi.

Tahir, terör örgütü DAEŞ militanlarının intihar eylemi düzenlemek için kent merkezine sızmaya çalıştığı ancak bunu başaramayınca uyuyan hücreleri harekete geçirdiği yönünde ihbar aldıklarını söyledi.

Kerkük'teki tüm polis ekiplerinin her ihtimale karşı alarmda olduğunu belirterek, "Özellikle son bir hafta içinde teyakkuza geçmiş durumda. Kentin güney sınırından hiç bir şekilde sızamıyorlar. Bu nedenle merkezdeki uyuyan hücreleri harekete geçiriyorlar. Güvenlik güçleri olarak her türlü önlemi aldık" dedi.

- " Örgüt artık cephelerde savaşamıyor"

Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının, Kerkük'ün güneyindeki DAEŞ hedeflerini aralıksız bombaladığını aktaran Tahir, "Örgüt artık cephelerde savaşamadığı için şehir merkezlerinde zayiat vermeye çalışıyor. Geçen hafta Dubiz'de 4 intihar eylemcisiyle düzenledikleri bombalı saldırıda 9 arkadaşımız şehit oldu. Biz 1 haftadır teyakkuz halindeyiz" şeklinde konuştu.

Terör eylemlerini engellemek için günlük olarak gelen ihbarları değerlendirdiklerini ve Kerkük'ün farklı mahallelerindeki şüphelileri gözaltına aldıklarını vurgulayan Tahir, "Hali hazırda Kerkük hapishanelerindeki tutukluların ekseriyeti DAEŞ militanıdır.  Birçoğunu da mahkemeye sevk ettik. Yaptığımız baskınlar sayesinde eylemleri önlüyor terör şebekesini çökertiyoruz" ifadelerini kullandı.

- Havice operasyonu hazırlıkları

Kerkük'ün güneyindeki Havice ilçesinin kurtarılması için Kerkük Polis Teşkilatı'na bağlı Araplardan oluşan 658 kişilik bir grubun Bağdat'ta eğitim gördüğünü aktaran Tahir, şunları kaydetti:

''Eğitim 2 ay sürecek. İtalyan ve ABD'li askeri uzmanlar polislerimizi Havice operasyonuna hazırlıyor. Bu polisler iyice eğitildikten sonra Kerkük'ün Havice ilçesi başta olmak üzere diğer bölgelerin de kurtarılması için savaşacaklar."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile