Kerkük'te Irak Ordusuna Ait Konvoy Taslandi Açiklamasi 4 Yarali

Irak’ta günlerdir gerginligin yasandigi Kerkük’ün Sorça Mahallesi’nde gerçeklestirilen eylemlerde 4 kisi yaralanirken, göstericiler Irak ordusuna ait konvoyu tasladi.

Irak’in Kerkük kentinde Ortak Operasyonlar Komutanligi ana karargah binasinin Mesud Barzani liderligindeki Kürdistan Demokrat Partisi’ne (KDP) teslim edilmesi yönünde karar alinmis ve bu karari reddeden Türkmenler ile Araplar protesto gösterileri yaparak, Kerkük-Erbil yolunu trafige kapatmisti. Yasanan olaylarin ardindan binanin KDP’ye teslim edilmesi karari ertelense de kentte gerginlik devam ediyor. Kerküklüler, cumartesi günü gerçeklestirilen protestolarda hayatini kaybedenler için dün aksam saatlerinde sokaklara döküldü. Irak güçlerinin ve Hasdi Sabi’nin kentten çikmasini isteyen Kerkük halki, Irak hükümeti aleyhinde sloganlar atti. Sorça Mahallesi’nde gerçeklestirilen eylemlerde göstericiler önce Irak bayragina saldirdi, ardindan da Irak ordusuna ait konvoyu tasladi. Çikan olaylarda Ortak Operasyonlar Komutan Yardimcisi Abdurrazzak El-Nueymi ve Kerkük Polis Müdürü Albay Mazin Garip ile iki polis yaralandi.

Kerkük-Erbil yolunun trafige kapatilmasinin ardindan KDP destekçileri sokaklara dökülmüstü. Kürtlerin yogunlukta yasadigi Rahimava bölgesindeki protestolarda çikan olaylarda ise 4 protestocu hayatini kaybederken, 15 kisi de yaralanmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile