Kerkük'teki DAEŞ Saldırısı

Irak'ın Kerkük kentine bağlı Dubiz ilçesinde dün gece terör örgütü DAEŞ ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmaların bilançosu ağır oldu. Ölen polis sayısının 9'a yükseldiği çatışmalarda Dubiz kaymakamlığı ve tapu dairesi binaları ile çevredeki birçok ev ve otomobilin zarar gördüğü dikkati çekti.

Kerkük'ün 45 kilometre kuzeybatısındaki Dubiz ilçesinde dün gece saatlerce süren çatışmaların boyutu sabah günün ağarmasıyla ortaya çıktı. Dubiz'deki DAEŞ hücrelerinin düzenlediği intihar saldırısında kamu binaları ile çok sayıda otomobil zarar gördü. Patlamanın etkisiyle kontrol noktası ve 7 araç kullanılamaz hale gelirken yolda da büyük tahribat meydana geldi.

Dubiz Kaymakamı Abdullah Salihi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ'in dün gece eşzamanlı düzenlediği saldırılarda 9 polisin öldüğünü, 15 polisin yaralandığını söyledi. İntihar eylemcisinin üzerindeki bombaları kontrol noktasında patlatması nedeniyle bilançonun ağırlaştığını ifade eden Salihi, saldırıdaki amacın polis karakolu ve kaymakamlık binasını ele geçirmek olduğunu kaydetti.

Salihi, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen DAEŞ'e mensup 4 intihar eylemcisinin dışarıdan gelmediğini, örgüt hücresinin Dubiz'de olduğuna işaret etti.

Dubiz Emniyeti Suçları Önleme Şubesi Müdürü Yarbay Şuvan Rabati ise saldırıya ilişkin bilgileri paylaşarak, "Dün akşam saat 20.00 sularında iki intihar eylemcisi önce polis karakolu önüne gelerek nöbetçi iki polisi şehit etti. Ardından kaymakamlık binasına girdiler. Binanın yüksek olmasını değerlendiren saldırganlar, çatıdan polislere ateş açtılar. Uzun namlulu silahlar ve el bombası kullandılar. Çetin bir savunmayla karşılandıklarını gören saldırganlar üzerlerindeki patlayıcıları patlattılar" şeklinde konuştu.

Peşmerge güçlerince korunan Dubiz ilçesinde Bay Hasan Petrol kuyuları, Havana petrol üretim kompleksi, Dubiz Barajı ve Dubiz Elektrik Üretim Santrali gibi stratejik kurumlar bulunuyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile