Keşan'a Kurulacak OSB İçin Ankara'ya Çıkarma

Keşan'a Kurulacak OSB İçin Ankara'ya Çıkarma

Edirne’nin Keşan ilçesine kurulması planlanan Gıda Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için, çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Edirne Valisi Günay Özdemir, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ile bölgedeki oda ve borsa başkanları, Keşan Gıda Tarım İhtisas OSB ile ilgili Ankara’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile bir araya geldi.

"Ramazan sonrası OSB ile ilgili sonuca varılacak"

Yaklaşık 1 saat süren görüşme sonunda açıklama yapan AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, "Keşan Gıda İhtisas OSB konusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret ettik. Edirne Milletvekilimiz Rafet Sezen, bakanımızdan randevu aldı. Biz de Keşan’dan bir heyet olarak bakanımızı ziyaret ederek, OSB’yle ilgili durumu anlattık. OSB’nin yapılacağı yerin mera statüsünde olması ve bu statüden çıkartılmaması nedeniyle, bir durağanlık yaşanıyor. Bakanımız Faruk Çelik, mera alanlarının betonlaşmasına çok sıcak bakmadığından ötürü işi biraz bekletti. Fakat Keşan heyeti olarak, OSB konusunu iyi izah ettiğimizi düşünüyorum. Bakanımız, önümüzdeki günlerde Keşan’a bir heyet gönderecek ve mera alanında inceleme yaptıracak. Ramazan ayı içerisinde heyet gelir ve inşallah Ramazan ayından sonra da, OSB’yle ilgili sonuca varılmış olunur."

"Bölge sorunlarını da Bakanımıza ilettik"

Keşan’ın çok büyük sıkıntılarının olduğunu ve bunun başında işsizlik, tarım ve hayvancılık geldiğini dile getiren Boyalık, "Yaşanan sıkıntıyı bakanımıza ilettik. Sayın Valimiz, İstanbul’un çiğ sütünü üretme konusunda, Edirne ve Keşan’ın önemli bir yer olduğunu anlattı. Bölgemizde üretilecek çiğ sütün İstanbul’a pazarlanabileceğini ve üretimin artırılması gerektiği dile getirildi.

Bölgedeki sütün daha kaliteli hale gelmesi için çalışma yapılabileceğini konuştuk. Süt üretiminin artması, dişi hayvan sayısının artması anlamına geliyor. Artan dişi havyan sayısıyla birlikte yavru sayısında da, belli bir artış söz konusu olmuş olacak" şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile