Keşan'da Öğrencilerin Hazırladığı Bilim Fuarı Açıldı

Keşan'da Öğrencilerin Hazırladığı Bilim Fuarı Açıldı

KeşŸan ilçesinde, Bademlik Ortaokulu öğŸrencilerinin hazırladığŸı bilim fuarı düzenlenen törenle açıldı.

KeşŸan İlçe Milli EğŸitim Müdürü İlker Erarslan, okulda düzenlenen tören öncesi yaptığŸı konuşŸmada, Türkiye'de bilimin gelişŸmesi için çeşŸitli atılımlar yapıldığŸını söyledi.

Fuarın düzenlenmesinde emeğŸi geçenlere teşŸekkür eden Erarslan, şŸunları kaydetti:

"Biz bu fuarları, bilimin ve bilimsel çalışŸmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşŸvik edilmesi, bilimin günlük hayatla ilişŸkilendirilmesi amacıyla düzenliyoruz. Bu fuar ile öğŸrenciler üzerindeki yarışŸma baskısından çıkarak bilimin eğŸlenceli taraflarını öğŸrencilere göstermek istiyoruz. Bilim fuarları farkındalık oluşŸturacak çalışŸmalara örnektir. Bu proje ile öğŸrencilerimizin okullarına karşŸı aidiyet duyguları da pekişŸmektedir."

Okul Müdürü Nejdet Seyhan da öğŸrencilerin kendi ilgi alanlarını kapsayan konular üzerinde araşŸtırma yaparak 25 proje hazırladığŸını söyledi.

Temel amacın gerçek hayattaki soru ve sorunlara yönelik çözüm bulunması olduğŸunu belirten Seyhan, "Bilimin ve bilimsel çalışŸmaların önemini, öğŸrenciler tarafından uygulayarak, yaparak, yaşŸayarak ve de eğŸlenerek öğŸrenmelerini sağŸladık" diye konuşŸtu.

KonuşŸmaların ardından, Erarslan, KeşŸan Belediye BaşŸkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, KeşŸan İlçe Müftüsü ErtuğŸrul Koyuncu, Edirne İl Genel Meclisi ǜyesi Adnan Vural, Aile ve Sosyal Politikalar BakanlığŸı KeşŸan İlçe Müdürü Nergis KaraağŸaçlı fuarı gezerek öğŸrencilerden bilgi aldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile