Kesif Kampüsü Ögrencilerinin Yaptigi Projeler Bilim Senliginde Sergilendi

Kesif Kampüsü Ögrencilerinin Yaptigi Projeler Bilim Senliginde Sergilendi

Samsun’da Canik Belediyesi tarafindan düzenlenen etkinlikte Canik Özdemir Bayraktar Kesif Kampüsü’nde egitim alan ögrencilerin hazirladigi projeler bilim senliginde sergilendi. Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi senlikte ögrenciler kampüste 8 farkli atölyede hazirladigi projeleri tanitti.

Bir alisveris merkezinin etkinlik alaninda düzenlenen bilim senligi vatandaslarin yogun ilgisiyle karsilasti. Canik Özdemir Bayraktar Kesif Kampüsü’nde egitim alan 4 ve 5. sinif ögrencileri, 1. egitim dönemi boyunca bilim ve teknoloji alaninda hazirladigi yaklasik 500’ün üzerinde projeyi tanitma firsati buldu. Ögrencilerin astronomi, havacilik ve uzay atölyesi, teknoloji atölyesi, kisisel gelisim atölyesi gibi birçok farkli atölyede yaptigi projeler takdir topladi.

"Çaga yön veren nesilleri yetistiriyoruz"

Bilim senligini ziyaret eden Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, "Amacimiz yariyil tatilinde çocuklarin hem tatillerini yaparken hem de buradaki etkinliklerle tanissin istiyoruz. Bu etkinlik gelecegi yönelik çocuklarimizin teknoloji ile tanismasi, gelecegin çagi olan teknolojik çaga çocuklarimizin hazirlanmasidir. Yapay zeka, robotik kodlama, sanal âlem gibi teknolojinin bugün hayal edemedigimiz kisimlarina çocuklarimizla burada bir araya getirerek onlarin önce bu anlamda hayal kurmalarini, sonra bir seyler ortaya çikarmalarini sonra yakin zamanda uzaya gönderdigimiz ilk insanimizin pesine 2, 3, 5’leri kendi roketlerimizle göndermenin gayesindeyiz. Ilçemizde düzenledigimiz senligimizde çocuklarimizin nitelikli egitim almalarinin ve onlara firsatlar sunmanin önemini bir kez deha müsahede ediyoruz. Ögrencilerimiz, tasarimlari ve üretimleri kendilerine ait olan özgün projeleriyle Milli Teknoloji Hamlesi yolculugunda yer aldiklarini bizlere gösterdiler. Canik Özdemir Bayraktar Kesif Kampüsümüzde olusturdugumuz atölyelerimizde ve kesif alanlarimizda verdigimiz egitimlerle, Türkiye Yüzyili’nda çaga yön veren nesilleri yetistiriyoruz” dedi.



"Ögrencilerin farkli alanlarda ögrencilerin egitim almasini sagliyoruz”

Canik Özdemir Bayraktar Kesif Kampüsü Sorumlusu Nagihan Gümüs, "Ögrencilerimizin yaptigi projeleri bilim senliginde sergileniyor. 8 tane atölyemiz var. Bu 8 atölyenin 8’inden de farkli etkinlikler çikmakta. Bildigimiz dersler gibi degil. Doga bilimleri, matematik, fizik gibi farkli alanlarda ögrencilerin egitim almasini sagliyoruz” diye konustu.

Ögrenciler ise kesif kampüsünün kendileri için büyük bir avantaj oldugunu, kampüste gördükleri derslerin okulda da kendilerine yardimci oldugunu ve bilim senligine insanlarin ilgisinden memnun olduklarini söylediler.

Canik Özdemir Bayraktar Kesif Kampüsü Proje Senligi’nde müzik dinletileri ve resim sergisi de yer aldi. Canik Özdemir Bayraktar Kesif Kampüsü Bilim Senligi 28 Ocak tarihine tarihine kadar devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile