Kesimhanelerde Yogunluk Sürüyor

Kesimhanelerde Yogunluk Sürüyor

Kocaeli’de bayramin ilk günü kurbanlarini kesmek isteyen vatandaslar kesimhanelere akin etti. Sabah erken saatlerde baslayan kesim yogunlugu günün ilerleyen saatlerinde de devam ediyor.

Kocaeli’de Kurban Bayrami’nin birinci gününde kurban pazarlari ve kesimhanelerde yogunluk yasaniyor. Sabah namazinin ardindan baslayan kurban kesimi, günün ilerleyen saatlerinde de sürüyor. Hijyen kurallarina dikkat edilerek kesilen kurbanlar, posetlenerek sahiplerine teslim ediliyor.

"Isi bilmeyen kendi basina kurban kesmemeli"

20 yildir profesyonel olarak kurbanlik hayvan kesimi yaptigini söyleyen kesimhane isletmecisi Hüsamettin Yildiz, "Allah’ima sükürler olsun kazasiz, belasiz vatandasimiza etlerini teslim ediyoruz. Sabah namazindan sonra kesimlerimize basladik ve yogunluk hala devam ediyor. Kesimlerimiz yarin da devam edecek, su anda çok memnunuz. Kendi basina kurban kesen vatandaslarimiz oluyor. Isi bilmeyen lütfen kurban kesmesin çünkü hayati mesele tasiyor. Ben senelerdir bu isi yapiyorum, en büyük temennim kimsenin tirnagina zarar gelmemesidir" dedi.



"Isi ehline birakmak lazim"

Kurbanlik hayvanini kestirmek için kesimhaneye gelen Mehmet Korkmaz ise "Allah kabul ederse kurban ibadetimizi yerine getiriyoruz. Her sey de oldugu gibi kurban kesiminde de isi ehline birakmak lazim. Benim gibi insanlar bu isin ehli olmadigi için kendi basina hayvan kesmesi zor olur. Kesimler burada daha temiz, düzenli ve profesyonelce yapiliyor. Bizde bu yüzden bunu tercih ediyoruz" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile