Kesk Bileşenlerinden Şırnak Olayına Kınama

Kesk Bileşenlerinden Şırnak Olayına Kınama

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Bileşenleri, Bitlis`in Tatvan ilçesinde düzenledikleri yürüyüş ve basın açıklamasıyla Şırnak`ta meydana gelen olayı kınadı.

Cumhuriyet Caddesi`nde düzenlenen yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan Bitlis Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kenan Afgan, "Şırnak Uludere`de yaşanan olay, savaş çığırtkanlığının vardığı boyutları bir kez daha gözler önüne sermiştir. Ülke adeta Irak`a, Afganistan`a dönüştürülmüştür" ifadelerini kullandı.

Üniversite dersliklerinde olmaları gereken gençlerin hayatlarını hiçe sayarak para kazanmaya mahkum edilmesinin devlet politikalarının bir sonucu olduğunu iddia eden Afgan; "Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz gibi henüz hayatlarının baharında olan birçok çocuğun ve gencin yanlışlıkla katledilmesinden hiçbir şekilde ders çıkarılmadı" dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin`in, "Terörle mücadeleye devam edilecek" sözlerini de eleştiren Kenan Afgan, "devlet aklının paranoyak bir şekilde işlediğini" iddia ederek, "30 yıldır süren çatışma ortamı, yoksulluk ve işsizliği artırıyor. Sorun barışçıl yollarla çözülmelidir. Bunun için bir an önce somut adımlar atılmalıdır. Operasyonlar kan, gözyaşından başka hiçbir şey getirmemektedir. Bu yüzden barış ortamının sağlanması için herkesi üzerine düşen görevi yerine getirmeye davet ediyoruz" şeklindekonuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile