Kesk'ten 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri

Kesk'ten 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Sivas Şubeler Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve açılış konuşmasının ardından başladı.
Açılış konuşmasını yapan Eğitim-Sen Sivas Şubesi Sekreteri Belgin Atsak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili olarak bilgi vererek, "Kadınlar 100 yıldır hala mücadele etmektedir. Kapitalist sistemde kadınların birçok hakkı kaybolmuştur. Hala daha en fazla, kadınlar okuma yazma bilmemektedir" dedi.
Kadınların ucuz iş gücü olarak çalıştırıldığını ifade eden Atsak, "Kadınlarımızın yüzde 33'ü kayıtsız olarak çalıştırılmaktadır. Kadınlarımız, kapitalist sistemde bir köle gibi kullanılmaktadır. Cahil, okuma yazma dahi bilmeyen kadınlarımız bu sistemde susarak kaderlerine teslim olmaktadır. Eşitlik, demokrasi ve özgürlük için mücadele eden bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.
Ankara Kadın Platformu'ndan İlke Işık Sağdıç ise, daha önce kadınlar ile ilgili anayasal düzenlemelere gidildiğini ancak bunların yeterli olmadığını ifade ederek, "Böyle bir dönemde kadına yönelik töre cinayetlerinin artması kafa karıştırmaya yetmektedir. Kadın erkek eşitliğine yönelik olan yasalarımız tam olarak yeterli değildir. Bu konuda yasal düzenlemelerden çok, fiili adımlar atılması gerekmektedir" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile