Kesk’ten Filistin ve Rojava Açıklaması

Kesk’ten Filistin ve Rojava Açıklaması

KESK Adıyaman Meclisi yaptığı basın açıklamasıyla Filistin ve Rojava halkının yanında olduklarını belirterek, yardım kampanyası başlattılar.


KESK Adıyaman Meclisi adına basın açıklaması yapan SES Adıyaman Şube Eş Başkanı Fatma Demirci Unutmaz, günlerdir bütün dünyanın gözleri önünde, Filistin ve Rojava’da büyük bir insanlık dramının yaşandığını vurguladı.

Fatma Demirci Unutmaz yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Yarım yüzyılı aşkın bir süredir Filistin halkının topraklarını işgal eden İsrail’in ‘koruyucu hat' oluşturmak adı altında üç haftadır devam eden saldırılarında çoğu çocuk ve kadın olmak üzere yüz yirmiyi aşkın Filistinli yaşamını yitirmiş, yüzlerce insan yaralanmış, yüzlercesi tutuklanmış, Gazze harabeye ve günlük yaşam cehenneme çevrilmiştir. Emperyalist güçlerin 2010 sonbaharında BOP kapsamında başlattıkları ‘yeni istikrar alanları, Arap Baharı’ adı altında yeniden sömürgeleştirme hamleleri, Suriye, Irak ve en son Filistin’de yeni bir düzleme girmiştir. Bu bağlamda bir taşeron örgüt olarak kullandıkları örgütlerden IŞİD Irak’taki fiili bölünmüşlüğün daha da kurumsallaşması, de facto olarak çizilen sınırların daha da genişletilmesi için aktif rol oynamaktadır. Son olarak ise Rojava’da işbirlikçi yerel çetelerin de yardımıyla katliamlarına hız vermiştir. Bu saldırılarla eşit, özgür ve kardeşçe bir geleceği inşa etme çabasının ürünü Rojava devriminin IŞİD çeteleri eliyle boğulması hedeflenmektedir. Bu amaçla KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, emperyalist güçlerin ve AKP hükümetinin bugüne kadar verdiği destek sonucu Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmeye çalışan IŞİD çetelerinin saldırılarını ve yarattığı mağduriyet ve acıları az da olsa hafifletmek amacıyla Rojova halkına yönelik olarak gıda yardımı kampanyası başlatmıştır.

İsrail’in Filistin halkına, IŞİD çetelerinin Rojava halkına yönelik olarak başlatmış olduğu saldırıları kınıyor, lanetliyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile