Kesk'ten Havuz Parası Açıklaması

Kesk'ten Havuz Parası Açıklaması

KESK Hakkari Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Cahit Balıkesir, 'havuz parası' olarak adlandırılan ve yargı emekçilerince bir nevi ek ödeme olarak da görülmekte olan yol giderlerinin bilinmez bir seyir izlediğini öne sürdü

KESK Hakkari Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Cahit Balıkesir, 'havuz parası' olarak adlandırılan ve yargı emekçilerince bir nevi ek ödeme olarak da görülmekte olan yol giderlerinin bilinmez bir seyir izlediğini öne sürdü.
Kayacan Caddesi üzerinde bulunan şube binasında bir açıklama yapan Cahit Balıkesir, yasanın yürürlüğe girdiği ilk günlerde 'havuz parası' olarak da adlandırılan yol giderlerinin Anayasa Mahkemesi tarafından kısmi iptal kararının ardından, hükümet tarafından uygun bir yasal düzenleme yapılmadığı için sonucu bilinmez bir seyir izlediğini söyledi. Balıkesir, "AK Parti hükümeti devlete gelir bulma yöntemlerinden biri olarak yargı emekçilerinin kendi ürettikleri hizmet sonucu oluşan gelirlere yönelmiş ve yargı emekçilerini olduğu kadar, yargı hizmetini alan halkımızı da zor durumda bırakacak bir düzenlemeyi yasalaştırmıştır. Havuz paralarının tamamı yargı emekçilerinin olana denk direneceğiz" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile