Kesk’ten Hükümete Tepki

Kesk’ten Hükümete Tepki

KESK Sakarya Dönem sözcüsü ve Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı Kazım Bibinoğlu, hükümetin Cumhuriyet tarihinde kamu çalışanına 4 aydır zam vermeyerek tarihe geçtiğini ve çalışanları mağdur ettiğini söyledi.

KESK Dönem Sözcüsü Kazım Bibinoğlu, “Bilindiği üzere iki yıl geçerli olacak, hükümetin toplu sözleşme dediği, özünde ise toplu görüşme olan süreç, 30 Nisan 2012 tarihinde Çalışma Bakanlığı’nda yapılan toplantı ile başlamıştır. Hükümet teklifini 14 Mayıs Pazartesi günü, 1. yıl 3+3 ve 2.yıl içinde 2+3 olarak açıklamıştı. Buna itiraz eden konfederasyonlara, Çalışma Bakanı ‘Sendikalar toplu sözleşme sürecini bilmiyorlar’ demişti. Diğer taraftan cumhuriyet tarihinde ilk defa kamu emekçilerine dört aydır zam vermeyerek mağdur eden hükümet, toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde başlattığı ‘bütçe kaynakları sınırlı’ yönündeki açıklamalarını sürdürerek baskı oluşturmaya çalışıyor ve yasada grev hakkı yoktur tehdidini savuruyor. Biz süreci de, AK Parti hükümetinin niyetini de ve politikalarını da çok iyi biliyoruz. Kamu emekçilerini ciddiye almayan, herkesi yandaş ve kapıkulu zannederek alay edercesine sadaka zammı teklif eden bakan yanılıyor. Görüşmede Kamu Sen ve KESK ortak bir karar alarak talepler karşılanmadığı durumda, 23 Mayıs’ta birlikte greve gideceğimizi açıklamıştık. 23 Mayıs’ta Kamu-Sen’le birlikte greve gidiyoruz” dedi.

Grevli toplu sözleşme hakkını içeren bir yasa istediklerini kaydeden Bibinoğlu, “Çalışma yaşamını ilgilendiren bütün konuların görüşüleceği, her sendikanın kendi üyeleri adına toplu sözleşme imzalayacağı ve anayasal hakkımız olan grevi teminat altına alan bir düzenleme, insanca yaşayacak bir ücret istiyoruz. Kamuda sözleşmeli, taşeron ve farklı statülerdeki güvencesiz çalışmaya son verilmesini ve tüm çalışanların iş güvencesine kavuşturulmasını ve kadın kamu emekçilerine; başta görevde yükselme ve unvan değişikliklerinde olmak üzere çalışma yaşamında uygulanan negatif ayrımcılığa, baskı ve şiddete son verilmesin istiyoruz. Sıraladığımız talepler KESK’in değil, hepimizin talepleridir. Ülkemizin kamu emekçilerinin çok daha fazlasını hak ettiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Gelin, insanca bir yaşam için taleplerimize sahip çıkalım ve bu talepler için mücadeleyi birlikte yükseltelim” diyerek, 23 Mayıs’ta bir günlük iş bırakma eylemine destek istedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile