Kesk Van Şubeler Platformu'ndan Şanlıurfa'daki Olaylara Tepki

Kesk Van Şubeler Platformu'ndan Şanlıurfa'daki Olaylara Tepki

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu, düzenlediği bir basın açıklamasıyla dün Şanlıurfa'da yaşanan olaylara tepki gösterdi.

Mavi Plaza İş Merkezi'nde bulunan Eğitim-Sen Van Şube Başkanlığı'ndan çıkan bir grup, sloganlar eşliğinde yürüyerek Sanat Sokağı'na geldi. Toplanan kalabalığın adına burada bir basın açıklaması yapan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Van Şubesi Sekreteri Ayten Eksen, son 7 yılda kadın cinayetlerinde yüzde bin 400'lük bir artış olduğunu belirtti. 2010 yılının ilk sekiz ayında 200 kadının erkekler tarafından katledildiğini ifade eden Eksen, kadınların erkekler tarafından katledilirken, devletin koyduğu yasalarla erkekleri korumakta olduğunu kaydetti. Eksen, başka bir değişle erkekleri kadınlara karşı şiddet uygulamaları konusunda teşvik etmektedir" dedi.
Dün Şanlıurfa'da, Hakkari'den yürüyüş başlatan kadınlara yönelik yaşanan olayları da kınadıklarını kaydeden Eksen, KESK yöneticilerinin de aralarında bulunduğu kişilerin polisler tarafından tekme ve cop müdahalesi ile yerde sürüklenerek gözaltına alındığını iddia ederek, "Bu nedenle yapılan bu şiddeti ve baskıyı KESK Van Şubeler Platformu olarak kınıyor ve protesto ediyoruz" şeklinde konuştu.
Bir süre slogan atan kalabalık daha sonra sesiz bir şekilde dağıldılar
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile