Keskin Ilçesi Eski Tarihi Dokusuna Yeniden Kavusturuluyor

Keskin Ilçesi Eski Tarihi Dokusuna Yeniden Kavusturuluyor

Kirikkale’nin Keskin ilçesinde, Çevre Sehircilik Bakanliginca 2 milyon 730 bin liralik bedelle ihalesi yapilan sokak sagliklastirilmasi projesi kapsaminda dükkanlar, tarihi dokuya uygun olarak yeniden yapiliyor.

Selçuklu yadigâri Çesnigir Köprüsü ve kanyonu, Sulu Magara, krallarin ressami olarak bilinen Rahmi Pehlivanli konagi, kibrithane ve fisekhane gibi tarihi kültürel eserlerin oldugu Keskin ilçesinde, tarihi dokuya uygun olarak yapilacak sokak sagliklastirilmasi projesi kapsaminda dükkanlar yeniden yapiliyor.

Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan sokak sagliklastirilmasi projesi, 2 milyon 730 bin liralik sözlesme bedeliyle ihale yapildi. Kentsel dönüsüm kapsaminda yikilan 16 dükkân yöresel mimariye uygun yeniden insa edilecek, 9 dükkaninda restore çalismalari yapilacak.

Keskin Belediye Baskani Dede Yildirim, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, sokak sagliklastirilmasi projesinin 2 milyon 730 bin liralik bedelle ihalesinin yapildigini söyledi.



Yildirim, “Çevre ve Sehircilik Bakanimiz Murat Kurum, Kirikkale’ye gelmisti oradan da ilçemizi ziyaret etti. Biz sokak sagliklastirilmasi için ihalesini de yapmistik, bakanimiz orayi durdurdu. Dedi ki fazladan para vereyim yikin tekrar yapin. Su anda yikildi, su günlerde de temeli atilacak. Isiklardan Rahmi Pehlivanli’ya kadar o sokagin tamamini sokak sagliklastirilmasi kapsamina sokacagiz. 2 milyon 730 bin liralik bir rakamla oranin da projesi çikti” dedi.

Keskin’de tarihi alanlarin çok oldugunu belirten Yildirim, “Keskin’in pek çok alani sit alani, çok konak var. Benden önce de restore edilmis, benim zamanimda da restore edilenler var. Sulu magara diye bir yerimiz var ziyarete de açik. Orasi da sit alanidir. Hemen yaninda da güzel bir parkimiz var. Keskin kadim ve tarihi bir ilçe; Keskin’in eski dokusuna uygun dükkânlarin dis cephelerinin tamamini degistirdik. Simdi kalan yerlerimiz ve kalan yerlerimiz var. Keskin’in tarihi dokusuna uygun bir sekilde yapacagiz. Bedesten de o sekilde olacak. Sokak sagliklastirilmasi da o sekilde olacak” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile